Érmekkel számol az idei évre a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség

A nyár derekán Katalóniában rendezi a Nemzetközi Skyrunning Szövetség a felnőtt skyrunning világbajnokságot, természetesen magyar indulókkal. Ugyancsak az ISF döntése szerint július végén az ifjúsági világbajnokság kerül sorra Olaszországban.

A tavalyról idénre halasztott versenyre a magyar különítmény éremesélyekkel érkezik majd, hiszen az elmúlt két világbajnokságon már 6-szor állhattak dobogón az ifjú terepfutók. A felnőttek kontinens viadala november 19-20-án, Portugáliában következik – amennyiben a vírushelyzet engedi – közöltea magyar szövetség.

A Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség (MSTSZ) vezetősége mindhárom nemzetközi versenyen magyar részvétellel számol. A válogató versenyek, melyek egyben a nemzeti bajnokság futamai is, április végén kezdődnek. A válogatott keretek összeállításánál az idei bajnoki futamokon elért eredmények, valamint az elmúlt esztendők nemzetközi megmérettetésein nyújtott teljesítmény lesz a mérvadó.

Reméljük, hogy a vírushelyzet hamarosan enyhülni fog. Szerencsére a mi sportágaink kapcsán az edzések elsősorban egyénileg és a szabadban történnek, de a jelenlegi szituáció ettől függetlenül természetesen sok sportolót befolyásol a felkészülésben.” – mondta Joó Attila, az MSTSZ elnöke, aki reméli, hogy az idei évben legalább egy aranyérmet is sikerül szerezni Európa- és világbajnokságokon, hiszen az még hiányzik a szövetség gyűjteményéből.