Erős ellenfeleket kaptak a magyarok a BL-ben

Nehéz csoportba került a címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán, de a férfiak között a Telekom Veszprémre és a MOL-Pick Szegedre is erős ellenfelek várnak.

A ljubljanai ceremónián eldőlt, hogy a győriek – az előző idényhez hasonlóan – az orosz Rosztov-Donnal és a dán Midtjyllanddal mérkőznek a minél jobb helyezésért, míg a csoport negyedik tagja ezúttal a francia Brest lett.

A tavasszal negyeddöntős Ferencvárosra a BL-ezüstérmes macedón Vardar Szkopje, továbbá a norvég Larvik és a második selejtezőtorna győztese vár – ez a német Thüringer HC, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés közül kerül ki. A selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik.

A csoportkör október 6-án kezdődik és november 19-ig tart, a kvartettekből az első három jut a következő szakaszba.

A férfiak sorsolásán az előző idényben bronzérmes Telekom Veszprém a két évvel ezelőtti első Kielcével, az egyik leggazdagabb klubnak számító PSG-vel, az Aalborggal, a Breszttel, a Celjével, valamint két német együttessel, a Flensburggal és a Kiellel került azonos csoportba, azaz nem számíthat könnyű összecsapásokra. Érdekesség, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, a svéd Ljubomir Vranjes korábban hét évig irányította a Flensburgot, így jó ismerősként térhet majd vissza Németországba.

A másik nyolcasba sorsolt MOL-Pick Szeged – amely az elmúlt szezonban negyeddöntőig jutott – a kilencszeres bajnok Barcelona és a címvédő Vardar Szkopje mellett a Löwent, a Wisla Plockot, a Kristianstadot és Nantes-ot kapta, s bár a továbbjutása vélhetően nem lesz veszélyben, alaposan meg kell majd küzdenie az egyenes kieséses szakaszban még kedvező párosítást biztosító negyedik helyért.

A csoportkör szeptember 13-án kezdődik, március 4-én zárul.

A csoportok első helyezettjei egyből a negyeddöntőbe kerülnek, a 2-6. helyen végzők pedig a negyeddöntőbe jutásért egy újabb párharcot játszanak.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

férfiak:

A csoport:
Barcelona (spanyol)
Vardar Szkopje (macedón)
Löwen (német), PPD Zagreb (horvát)
Wisla Plock (lengyel)
MOL-PICK SZEGED
Kristianstad (svéd)
Nantes (francia)

B csoport:
TELEKOM VESZPRÉM, Kielce (lengyel)
Paris Saint-Germain (francia)
Aalborg (dán)
Meskov Breszt (fehérorosz)
Celje (szlovén)
Flensburg (német)
THW Kiel (német)

nők:

A csoport:
CSM Bucuresti (román)
Nyköbing (dán)
Krim Ljubljana (szlovén)
Vistal Gdynia (lengyel)

B csoport:
GYŐRI AUDI ETO KC
Rosztov-Don (orosz)
FC Midtjylland (dán)
Brest (francia)

C csoport:
Vardar Szkopje (macedón)
Larvik (norvég)
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
2. selejtezőtorna győztese

D csoport:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Metz (francia)
SG BBM Bietigheim (német)
1. selejtezőtorna győztese

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?