Eszméletlen izgalmak már az első szakaszon a Tour de Hongrie-n!

Azok, akik a jó versenyért és a magyar sikerért szurkolnak, elégedetten nézhették a szoros befutót Keszthely Fő terén.

A Faster Promotion beszámolója szerint a Polartec-Kometa csapata már a rajt után megmutatta, hogy számolni kell velük a verseny folyamán. Isaac Canton Serrano indított egy szökést még az etap elején és hamar ki is dolgozott egy 2,5 perces előnyt. A magyar szurkolók nagy örömére egy hazai ifjú kerékpáros, Szatmáry András követte spanyol vetélytársát. Több, mint 100 kilométer után, amint a páros belépett a Rezi-Keszthely körbe szépen lassan elolvadt az előnyük. Ez azonban a csapat részéről egyértelműen a taktika része volt, ugyanis az általuk fokozott tempó után, a szétszakadt mezőny élcsoportjában ott volt Matteo Moschetti, aki nagy esélyesként érkezett a célvonalhoz. A befutónál végül a korábbi Giro d’Italia szakaszon is diadalmaskodó Belletti ellen harcolt, azonban ellenfele jobb pozícióban tudott a célra fordulni, így a Polartec-Kometa versenyzője a dobogó második fokára állhatott fel.

TdH_Elso_szakasz02_Faster_Promotion_2018

A Pannon Cycling Team is hatalmas sikert aratott a befutónál, ugyanis Szatmáry András szakasz elején nyújtott remeklése után, végül Dina Márton zárta az etapot a legjobb magyarként. Bátorfi Béla korábban azt nyilatkozta, hogy számukra a legjobb hazai versenyzőnek járó fehér mez elhódítása a cél, amit végül így Bódi Krisztinától, a Kométa marketing igazgatójától vehetett át Márton.

TdH_Elso_szakasz03_csapatkep_Faster_Promotion_2018

A viadal csütörtökön a második szakasszal folytatódik. A mezőny a Velence és Székesfehérvár között kijelölt 190 kilométeres etapot teljesíti majd, ami hasonlóan izgalmas folytatást ígér.

fotó: Vanik Zoltán / Kométa