EURO 2022: folytatódnak interaktív online órák

Válogatott kézilabdázók tartanak órákat középiskolásoknak, középpontban az Európa-bajnokság

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezőbizottságának online programja tovább folytatódik a következő hetekben is, ismét lehet rá jelentkezni. A középiskolások megismerkedhetnek az Eb legfontosabb üzeneteivel, a Watch Games. See More. brand tartalmával. Mindebben kézilabdázók, köztük válogatott játékosok segítenek, akik személyes gondolataikat osztják meg a gyerekekkel sportról, kézilabdáról, és bármiről, amiről Petur András moderátor vagy a diákok kérdezik őket.

A tanítási óra keretében zajló online órákon interaktív formában adják át azokat az információkat a 2022-es, rendhagyó, élményközpontú Európa-bajnokságról. A főszereplők természetesen az órán résztvevő kézilabdázók, köztük válogatott játékosok, a velük folytatott beszélgetés során autentikus, hasznos és hiteles információhoz jutnak a fiatalok a tornáról, a kézilabdáról és a sportról.

Máthé Dominik a nyíregyházi Arany János Gimnázium tanulói számára tartott online órán állta a kérdések sorát:

„Először is nagyon örülök, hogy egy nyíregyházi iskolával tudtuk összekötni ezt az interaktív órát, hiszen a városban kezdődött a pályafutásom, minden oda köt” – fogalmazott a magyar válogatott játékosa.

„Így izgatottan és nagy élménnyel vágtam bele, természetesen nagyon jól sikerült. Külön köszönet Petur Andrisnak, aki hozta a jó formáját, és azt is köszönöm, hogy nagy sokan becsatlakoztak a közös órára!”

„Nagyon örültem a felkérésnek és külön öröm volt számomra, hogy egy általam jól ismert iskola online órájába csatlakoztunk be” – ezt már Nagy Bence mondta, aki a budapesti Csanádi Árpád Gimnáziumban járt az online térnek köszönhetően.

– Nagyon sok volt csapattársam járt ide, és nagy öröm volt látni, hogy a jelenlegi tanulók is nagyon aktív érdeklődést tanúsítanak a sport irányába. Tudom, hogy nem csak kézilabdázók járnak az iskolába, de örömmel fogadtam, hogy a többi szakosztály képviselői is aktívan érdeklődtek a kézilabda iránt!”

Hanusz Egon a debreceni Szent József Általános Iskola és Gimnázium tanulóival töltött egy órát:

„Nagyon nagy élmény volt részt venni ezen az órán. Sokan csatlakoztak a beszélgetéshez, ami végig remek hangulatban telt! Az óra után sok gyerektől pozitív visszajelzést kaptam, tetszett nekik a kezdeményezés.”

A szervezőbizottság várja az alapvetően sportos kötődésű középiskolák jelentkezését további órákra az iskolai összlétszám, a sportoló gyerekek és a kézilabdázó diákok körülbelüli létszámának megjelölésével.

Jelentkezni a watchgamesseemore.hu oldalon található űrlap kitöltésével lehet április 21. és 28. között.