Ez igazi rally lesz!

Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal.

– A rátok váró 12 gyorsból melyek, és miért tetszenek neked?

Az én kedvencem a Bükkszentkereszti szakasz, bár ebből az irányból keveset versenyeztem rajta, de így izgalmasabb lesz. Sok a kanyar és nagyon jó a vonalvezetése ennek a gyorsaságinak.

– A Középgaradna – Mályinka nem rövid szakasz. 18 versenykilométer, jó kis kanyarokkal tűzdelve. Első gyors lesz a Diósgyőr ralin. Milyen taktikát fogtok alkalmazni?

Szeretnénk defekt nélkül teljesíteni, de közben próbálunk majd minél gyorsabban menni. Nagy kihívás lesz ez a pálya mindenki számára, mert esett az eső az elmúlt napokban, és ezért minden kanyar kiszámíthatatlan lesz. Ez igazi rally lesz, folyamatos improvizálással.

– A Sáta – Ózd tempósnak látszik, jó kis kanyarokkal. A Mitsubishi szereti a tempós szakaszokat?

Igen, az EVO X-es a tempós hosszú kanyarokban nagyon stabil, és most motor erővel is jól állunk, ezért azt gondolom, hogy fekszik majd nekünk ez a pálya.

– Vasárnapra sem vár rátok kevés kilométer a Mályinka – Középgaradna szakaszon. Itt nem sok egyenes vár rátok. Milyen gumikkal vágtok neki a versenynek?

Ez még rejtély a számomra. Lehet, hogy pénzfeldobással döntjük el. Megvárom a reggeli időjárást és a rajt előtt kitaláljuk. Remélem, jól döntünk majd, mert ennek a versenynek a gumi választás lesz a legmeghatározóbb eleme.

– Végezetül tudom, hogy cél a cél, de hányadikként szeretnétek felállni a dobogóra vasárnap?

A dobogóra szeretnénk állni mindenképp, a többi majd a gumiválasztáson és a szerencsén múlik.

Fotók: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –