Fábián Bettina Eb-bronzérmet szerzett 5 km-en Belgrádban!

Fábián Bettina bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon. A 19 éves magyar versenyző – aki ott lesz a párizsi olimpián – óriási hajrában harcolta ki a harmadik helyet, és pályafutása során először állhat dobogóra egyéniben világversenyen. A szám másik magyar indulója, Szimcsák Mira a nyolcadik lett.

A szerb főváros kajak-kenu pályáján kialakított helyszínen három 1,67 kilométeres kört kellett teljesíteniük az indulóknak. A bemutatásnál vált hivatalossá, hogy a pályafutása utolsó világversenyén szereplő Olasz Anna nem ugrik vízbe – számolt be az MTI.

(Fábián Bettina; fotó: MTI / Derencsényi István)

A két magyar szinte egészen a hajráig a középmezőnyben helyezkedett el, majd Fábián elképesztő hajrába kezdett, és végül az utolsó métereken megelőzte spanyol riválisát.

(Fábián Bettina; fotó: MTI / Derencsényi István)

„Nagyon szerettem volna dobogóra állni egyéniben is, örülök, hogy ilyen jól sikerült a hajrá és a spanyol lányt le tudtam nyúlni, pedig nagyon próbálkozott a könyökével. Nagyon elfáradtam, nem esett jól ez az úszás, de megint sokat tanultam és megyek előre”

– nyilatkozott az M4 Sportnak Fábián Bettina, akinek párja, Betlehem Dávid néhány órával korábban Európa-bajnok lett ezen a távon, szerdán pedig harmadik volt az olimpiai számban, 10 kilométeren.

Folytatódik a Betlehem-show Belgrádban: Eb-aranyérmet szerzett 5 km-en!

Eredmények:
nyíltvízi úszás, nők, 5 km, Európa-bajnok:
Leonie Beck (Németország) 58:25.3 perc
2. Ginevra Taddeucci (Olaszország) 58:26.5
3. Fábián Bettina 58:28.7
…8. SZIMCSÁK MIRA 58:39.9

fotó: MTI / Derencsényi István