Fantasztikus játékkal győzött a magyar válogatott a női junior kézilabda Eb-n

Hátrányból fordított a női junior válogatott a Norvégia elleni mérkőzésen a középdöntő első fordulójában.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának keddi beszámolója szerint nehezen kezdődött a magyarok számára a találkozó, ellenfelünk a 14. percben még négy találattal vezetett, a második félidőben azonban már sokkal magabiztosabban játszottak a mieink és négy gólos győzelemmel zártuk a középdöntő 1. fordulóját. A legeredményesebb magyar játékos Kuczora Csenge volt hat góllal, a mérkőzés legjobbjának pedig Szabó Dórát választottak.

A 2. fordulóban szerdán Romániával találkozik a magyar együttes.

Női U19-es Európa-bajnokság, középdöntő:
Magyarország – Norvégia 28-24 (16-12)
Győr, játékvezetők: Marko, Dejan.

MAGYARORSZÁG: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 4, Arany, Bánfai 3, Kácsor 1, Kellermann 2, Kuczora 6 (5), Pál, Schatzl 3, Simon 2, Stranigg 1, Szilovics, Tóth 2, Vámos 4, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir.

NORVÉGIA: Hernes, Sagvold, Skogstrand (kapusok), Alver 2, Deila 1, Hansen 6, Haugseng, Hogseth 3, Holtet, Hove 2, Kjolholdt 1, Moen 4, Oyerhamn 4, Sendi, Svendsberget 1, Svensson. Edző: Pedersen Sissel Nygard.

Kiállítások: 8, ill. 10.
Hétméteresek: 7/5, ill. 0/0.

Golovin Vlagyimir: Nehezen indult a mérkőzés számunkra, nem volt kapusteljesítmény és rendre kapufát lőttünk. A kapuscsere után érezhetően javult a helyzet, és a támadásainkban is sokat léptünk előre. A jó egyéni teljesítmények mellett fontos kiemelni a csapatmunkát, a lányok egymást hajszolták bele ebbe a győzelembe.

Szabó Dóra:  Amikor becseréltek, be akartam bizonyítani magamnak, hogy tudok én jobban védeni, mint ahogyan azt az előző meccseken tettem. Ez sikerült is, szerencsére. Az első félidőben fel tudtunk jönni négy gólos hátrányból, ami jól mutatja, hogy milyen erősek vagyunk a kulcsfontosságú helyzetekben. A második játékrészben átvettük az irányítást és le is lassítottuk egy kicsit a tempót. Örülünk, hogy sikerült megverni Norvégiát, de most már a holnapi, Románia elleni meccsre kell fókuszálnunk.

Vámos Petra: – Már találkoztunk a norvégokkal nemzetközi tornán, így volt elképzelésünk arról, hogy mire számítsunk. Ez be is jött, nagyon harcos meccs volt. Azért azt el kell mondani, hogy az előző egymás elleni mérkőzésünk óta sokat javultak a norvégok. Eddig még nem kellett, szerencsére, hátrányban játszanunk ezen a tornán. A lényeg, hogy fel tudtunk állni négy gólos különbségről, és könnyen a magunk javára tudtuk fordítani a találkozót.

Kuczora Csenge: – Szerencsére sikerült ma is jó játékkal hozzájárulnom a csapat teljesítményéhez. Nagyon szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, de nem volt egyszerű dolgunk. A védekezésünk nem állt össze, a rendelkezésünkre álló két nap sem volt elég hozzá. Ettől függetlenül sikerült megmutatnunk, hogy csapatként igazán erősek vagyunk és bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.

A középdöntő állása,

2. csoport:
1. Magyarország 4 p,
2. Norvégia 2 p
3. Románia 0 p
4. Spanyolország 0 p

1. csoport:
1. Oroszország 2 p
2. Hollandia 2 p
3. Dánia 2 p
4. Franciaország 0 p

Középdöntő:
Július 17., szerda: 18:30 Magyarország-Románia

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Női U19-es Európa-bajnokság, Győr, 2019. július 11-21.
Web:
 https://w19euro2019.com
Facebook: https://www.facebook.com/w19euro2019
Instagramhttps://www.instagram.com/w19_ehf_euro_2019/

Internetes jegyvásárlás: playhandball.hu/jegy

 

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó