Fehér Nóra helytállt az Eb-döntőben

Pénteken a férfi és a női egyéni összetett döntőkkel folytatódott a szczecini torna Európa-bajnokság.

A Magyar Torna Szövetség közléséből kiderült, hogy a magyarok közül a Fehér Nóra kvalifikálta magát a legjobbak közé, és élete első felnőtt egyéni összetett Eb-döntőjében a 19. pozícióban zárt.

Altorjai Sándor, csapatvezető helyszíni beszámolója szerint a pénteki fináléban Fehér Nóra gerendán kezdett, ahol rontott és leesett a szerről. Ezt követően a fiatal kiválóság hozta a tőle megszokott stabil versenyzést, és végül 49.765 pontot szerzett, amellyel 19. lett.

Az Európa-bajnokság szombaton a szerenkénti döntőkkel folytatódik, ahol szintén lesz magyar érdekeltség. A nőknél ugráson Péter Sáráért lehet szorítani.

Altorjai Sándor, csapatvezető: Nóri összességében jól tornázott, bár a gerendáról leesett és a felemáskorláton volt egy kis ütemvesztése, igaz, ott is 13 pont fölött kapott. Abban az esetben, ha maximálisan odafigyel, és sikerülnek a gyakorlatok, akkor meg tudta volna ismételni a selejtezőben nyújtott teljesítményét, de az egészet tekintve jól teljesített.

Fehér Nóra: Érdekes hangulatú döntőn vagyok túl. Úgy érzem, a csütörtöki napon jobban sikerült a ráhangolódás a versenyre, most talán túlságosan is nyugodt voltam. Rögtön az első szeren, gerendán rontottam, amit nagyon sajnálok, de úgy érzem, utána sikerült a tőlem elvárt szintet hoznom. Azonnal töröltem a fejemből a rontást, és csak a következő szerre koncentráltam. Összességében elmondhatom, hogy boldog vagyok a finálé miatt, és hogy két egymás utáni versenynapon jól teljesítettem. Az biztos, hogy most egy kis pihenés következik, mert két hete folyamatosan minden nap edzettünk.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya: Fehér Nóri a gerenda rontás miatt most egy kicsit hátrébb csúszott, de mint azt csütörtökön is elmondtam, ebben a mezőnyben nagyjából ez a realitás. A pénteki selejtezőben jobban harapott, fejben egy picit jobban ott volt. Ezt leszámítva hozta a tőle elvárt szintet, és a lényeg, hogy bejutott az egyéni összetett döntőbe, ott volt a fináléban.

Eredmények, Női és férfi torna Európa-bajnokság, Szczecin, női egyéni összetett döntő:

1. Melanie De Jesus Dos Santos (FRANCIAORSZÁG) – 55.433 pont
2. Elissa Downie (NAGY-BRITANNIA) – 55.365
3. Angelina Melnikova (OROSZORSZÁG) – 55.065
… 19. Fehér Nóra – 49.765 (talaj: 12.366, felemáskorlát: 13.133, gerenda: 11.333, ugrás: 12.933)

Részletes program, Női és férfi torna Európa-bajnokság, Szczecin:

Április 13. – szerenkénti döntők – 13.30-16.00 (férfi talaj, lólengés, gyűrű, női ugrás, felemáskorlát)
Április 14. – szerenkénti döntők – 13.30-16.00 (férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj)