Fizetéscsökkentés, Final4-ba jutás és kapitánykérdés a Fradinál – videó

A Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorának legújabb részében a Ferencváros részéről Nyíri Zoltán ügyvezető alelnökkel beszélgetett Ágai Kis András és Borsos Attila. A műsorban Elek Gábor szövetségi kapitányi pozíciójáról, a játékosok 30 százalékos fizetéscsökkentéséről, a kitűzött BL Final4-ról és a férficsapatról is szó esett.

Az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán elárulta a Kézivezérlés Extrában, hogy az MKSZ nem kereste még a Ferencvárost Elek Gábor szövetségi kapitányi megbízatásával kapcsolatban, és addig nem is gondolkodik a klub ezen, amíg ilyen nem történik – számolt be a Sport TV hivatalos honlapja. Azt azért elmondta, a Fradinál úgy gondolják, hogy a válogatott mindenek felett áll, és az olimpiai szereplés elsőbbséget élvez a klubkézilabdával szemben. Fontos, hogy minél több csapatsportágban ott legyen Magyarország az olimpián, és ennek megvalósításában partner a klub. „Ha jön ilyen kérdés, szerintem mi konstruktívak leszünk” – fogalmazott.

A kézilabdázóknál – akárcsak másik három csapatsportágban (labdarúgás, jégkorong és vízilabda) – csökkentették a béreket a koronavírusra való tekintettel. Ahol már nem lehetnek meccsek ebben a szezonban, ott 30 százalékkal, ahol még folytatódhatnak a küzdelmek, ott 20 százalékkal. Ez a következő szezonra is érvényes jelen állás szerint, és negyedévente felülvizsgálják majd egészen addig, míg az élet nem tér vissza a normális kerékvágásba.

Ha mindenki egészséges, és minden jól sikerül, akkor valóban idén van először az az asztalon, hogy jussunk be a Final4-ba, és nem az, hogy jó volna bejutni. 2020-21-ről beszélgetünk” – nyilatkozta az alelnök. Először lesz kitűzött cél a női csapat számára a Final Four-ba jutás, ha a Bajnokok Ligájában indulnak a zöld-fehérek. Mint ismeretes Magyarországnak egy fix helye van a BL-ben, ami a 2019-es bajnok Győri Audi ETO KC-t illeti, és az elmúlt években egy szabadkártyás helyen a magyar ezüstérmes FTC indult. A 2019-20-as bajnokság lefújásakor a Siófoki KC ált a tabella második helyén, de 2019-ben az FTC lett az ezüstérmes.

Nyíri Zoltántól azt is megtudták, hogy a férfi csapat remek bajnoki eredményei a vezetőket is meglepték. Megtartanák a jelenlegi keret tagjait, és légiósok igazolása nélkül szeretnének újra nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni. A Ferencváros férficsapata a 2019-20-as szezonban nemzetközi kupainduló helyen állt a lefújás pillanatában, de 2019-ben a tabella hátsó felén végzett a Fradi.

 

fotó: Sport TV