Floyd Mayweather TKO-val győzött Conor McGregor ellen

Floyd Mayweather nyerte az év legjobban várt bokszmérkőzését az MMA-világbajnok Conor McGregor ellen. Az ír kellemetlen és a ringben szokatlan stílusával az első néhány menetben meglepetést okozott, de nem tudta megtörni Mayweathert, aki higgadtan bokszolva, szokásos defenzív stratégiájával őrölte fel ellenfelét, a tizedik menetben pedig TKO-val megnyerte a meccset, amelynek a fejenként százmillió dollárt is meghaladó bevételeket tekintve valójában két győztese van.

Az m4sport.hu beszámolója szerint Az érdeklődés akkora volt a mérkőzés előtt, hogy az Egyesült Államokban a főmeccs hivatalos kezdése előtt egy órával összeomlottak a fizetős (pay per view) oldalak, így a hivatalos kezdési időpontot csúsztatni kellett ötről hat órára. Egyes amerikai nézők 100 dollárt is fizettek, hogy láthassák az év/évtized/évszázad „boksz”mérkőzését.

A Las Vegas-i T-Mobile Arénában csak hemzsegtek a szupersztárok, többek között LeBron James, Mike Tyson, Ozzy Osbourne, Vinnie Jones és Bruce Willis ott ült a lelátón. A szurkolók közül a Conor McGregort támogató ír drukkerek voltak hangosabbak. Az elképesztő felhajtással, hosszú heteken át felvezetett összecsapásra akár több millió forintot is elkérhettek egy belépőért.

A meccs nem hivatalos címmérkőzés volt, a felek egy erre az alkalomra, másfél kiló arany felhasználásával készített övért küzdöttek, az elképesztő pénzjutalmak mellett, persze.

Ez történt a ringben

A nehezebb, magasabb, hosszabb kezű és 11 évvel fiatalabb McGregor lépett fel támadólag az első menetben, hátra kulcsolt kezeivel szinte azonnal elkezdte heccelni Mayweathert, aki higgadtan, defenzíven kezdett, de egy felütésbe belenézett. A második menetben is az ír volt aktívabb, aki előnyt tudott kovácsolni fordított alapállásából. A ritmust és az ütőtávot is keresgélő Mayweather egyértelműen kivárásra játszott és mosolyogva fogadta az ütéseket. Három menet után tisztán McGregor vezetett, de tarkóra ütésért figyelmeztette a mérkőzésvezető.

McGregor a negyedik menetben is nekirontott az amerikainak, sorozatos ütésekkel szorította a kötélhez a világ legjobb bokszolóját, aki kivárt a válasszal. Meddig bírja a tempót McGregor? – ez volt a kérdés 12 perc után, ekkor már a fáradtság jeleit kezdte mutatni a ketrecharcos, a negyedik menet inkább Floydé volt.

Mayweather az ötödik menetben egyre több találatot vitt be és fokozatosan nőtt ellenfele fölé, a hatodik menetben McGregor tisztán hullámvölgybe került és több ütésbe is belenézett, ekkora elképzelhetetlenné vált, hogy pontozással az ír nyerjen, de a kiütés esélyétől is távolodóban volt. Hiába múlt el 40 Mayweather, az idő múlásával inkább a 29 éves, rövidebb meccsekhez szokott McGregor kondija volt fogyóban, de tisztességesen tartotta magát, a hetedik menetben is.

A kilencedik menetre felszívta magát McGregor és erősen letámadta Mayweathert, majd figyelmeztetés közben is odaszúrt kesztyűvel egyet az amerikainak, aki erre berágott és komoly offenzívát indított az ír ellen, aki a menet utolsó percében már alig állt a lábán az ütésekről. Ez a menet megmutatta, igazából csak Mayweather elképzelésén múlik, meddig tart a küzdelem.

Nem sokkal később kiderült: a tizedik menet hozta el a szupermeccs végét, Mayweather sorozatos tiszta ütésekkel számolt le McGregorral, a mérkőzésvezető pedig véget vetett a boksznak, az amerikai nyert technikai K.O.-val.

Conor McGregor óriási hátránya ellenére nem vallott szégyent, de Mayweather szobrát nem volt esélye ledönteni: az amerikai bokszoló 50-0-s mérlegével, vereség nélkül, világrekorddal vonulhat vissza, immáron harmadszor.

„A szurkolók megkapták, amit látni akartak. Sokkal jobb volt Conor, mint amire számítottam, nagyon kemény versenyző, de jobb voltam. Az volt a terv, hogy csak süsse el az összes erős ütését az elején, majd a végén megnyerem a meccset” – mondta a győzelem után Mayweather, aki leszögezte, ez volt az utolsó bunyója.

„Összeszedettebb volt. Nem olyan gyors, nem olyan erős, de hihetetlen türelmes és pontos ütései voltak. Remélem, mindenkinek szép estét szereztünk. Kicsit megroggyant a térdem, éreztem, hogy kezdek fáradni, de engedhettek volna tovább küzdeni, szoros meccs volt” – mondta vereségéről Conor McGregor még a ringben, majd leszögezte, hamarosan visszatér a UFC-be, de azt sem zárta ki, hogy a jövőben még bokszolni fog.

fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?