Fókuszban az újraalapozás

A világjárvány miatt kialakult helyzet következtében teljesen át kellett ütemezni a ritmikus gimnasztikázók felkészülését.

Jelenleg csak az olimpiai kvótára eséllyel pályázó Pigniczki Fanni és a válogatott tagjai edzenek az MTK Budapest termében – tájékoztatott Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke a hazai szövetség médiacsapatának. Mint mondta, mentálisan már a 2020-2021-es versenyszezonra készülnek, igyekeznek a kialakult helyzet pozitív oldalát nézni, és a rendelkezésre álló időben a felmerülő hibákat javítani.

Pigniczki Fanni esete más, hiszen már majdnem kezdetét vette az olimpiai kvalifikáció második-harmadik állomása, amikor a koronavírus miatt törölték a versenyeket. Számára jelentősen módosult a felkészülési terv, ugyanis 2 nap pihenő mellett, 2 nap home training és 3 nap termi edzés van.

A termi edzések minden biztonsági előírást betartva (az edzések előtt és után is takarítják a termet, az öltözőket nem lehet használni, kis létszámú csoportokkal) zajlanak.

Deutsch-Lazsányi Erika, MRGSZ Technikai Bizottságának elnöke: Senkinek sem könnyű ez az időszak, így nekünk sem. Mentálisan, fejben már a 2020-2021-es versenyszezonra készülünk már, amennyire ez lehetséges. Külön kiemelendő Pigniczki Fanni esete, aki eséllyel pályázik az olimpiai kvótára. Fanni mentálisan nagyon erős, jól viseli a kialakult helyzetet, annak ellenére, hogy eddig heti hat alkalommal napi 8 órányi edzésből, most heti 3 alkalommal tud maximum 3 órát edzeni, meg a home training, alapozás, futás, szökdelések, amiket el tud végezni.

 

Fotó: MEFS/Varga Dávid