Fölényes győzelem

A női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat 2. csoportjának 2. fordulójában Olaszországban lépett pályára a magyar válogatott, a mieink 30-10-re nyerték meg a találkozót.

A Magyar Kézilabda Szövetség vasárnapi esti beszámolója szerint a találkozó eleje kissé döcögősen alakult, hiszen nyolc percig 2-2 volt az állás, az első negyed után viszont kinyílt az olló és a mérkőzés végéig nem volt okunk izgalomra. Kim Rasmussen együttese egy 8:0-ás sorozatot produkált, míg ellenfelünk tizenkét percig nem tudott gólt lőni. Az első felvonásban tíz magyar játékos iratkozott föl a góllövők listájára, ellenfelünk nagyon sok technikai hibával játszott. Míg a meink szinte tartaléklángon égtek, mégis nagy különbséget tudtak kialakítani a szünetre (4-16).

Kettős emberelőnyben kezdhettük a második félidőt, a magyar kapuba Triffa állt be. Az olaszok továbbra sem bírták felvenni a tempót, pontatlanul és sok hibával játszottak a folytatásban is. A magyar szövetségi kapitány a 47. percben kérte ki az idejét, majd Márton hetest harcolt ki, amit Szabó értékesített, ezzel már húsz volt a különbség a mieink javára (6-26). A végén még az olasz kapus bemutat egy védést – a mérkőzés során először – majd ellenfelünk megszerzte tizedik találatát, Márton még lőtt egyet, de már időn túl, így 20 gólos győzelemmel zártuk a 2. fordulót.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – A fő célunk az volt, hogy a védekezésünk jobban működjön, mint Litvánia ellen, és támadásban is jobb legyen a tempónk. Mindkettőben előreléptünk szerdához képest, ezzel elégedettek lehetünk. Elöl akadtak hibák, de fontos, hogy mindenki bátran mert vállalkozni. Keressük a világbajnoki csapatot, azokat a játékosokat, akik az együttesnek a legnagyobb hasznára tudnak lenni, ki védekezésben, ki támadásban, ki például lerohanásban, és így tovább, más-más játékelemekben. Nincs könnyű dolgom, hiszen talán tíz játékosnak tűnik biztosnak a helye, a többi pozícióért nagy harc lesz, ebben biztos vagyok.

Kovacsics Anikó: – A védekezésre koncentráltunk főként, ez nem is volt rossz, sikerült kijavítanunk egy-két szerdai hibát. A támadásban akadtak problémák, de örülök neki, hogy így sikerült a meccs.

Női Eb-selejtező, 2. csoport, 2. forduló:
Olaszország – Magyarország 10-30 (4-16)
Lignano Sabbiadoro , játékvezetők: Lucas, Kristof.

Olaszország: Pruenster, Ferrari (kapusok), Babbo, Bassanese 3, Cappellaro, Dalla 1, Djiogap 2, Eghianruwa, Fabbo 2 (1), Gheorghe 1 (1), Ghilardi, Girotto, Landri, Lauretti, Manojlovic 1, Trombetta. Edző: Hrupec Neven.

Magyarország: Kiss É., Triffa (kapusok), Faluvégi, Háfra 3, Hámori, Kiss N. 1, Klivinyi 2, Klujber 8 (6), Kovacsics 2 (1), Lakatos, Lukács 5, Márton, Schatzl 2, Szabó 3 (3), Tomori 1, Tóvizi 3. Edző: Kim Rasmussen.

Kiállítások: 10, ill. 2.
Hétméteresek: 3/2, ill. 10/10.

A csoport másik mérkőzésén:
Litvánia-Montenegró 24-32 (14-20)

A csoport állása:
1. Magyarország 4 p (+34)
2. Montenegró 4 p (+32)
3. Litvánia 0 p (-22)
4. Olaszország 0 p (-44)

A további program:

Március 25./26.:
Magyarország-Montenegró
Litvánia-Olaszország

Március 28./29.:
Montenegró-Olaszország
Olaszország-Litvánia

Május 27./28.:
Litvánia-Magyarország
Olaszország-Montenegró

Május 31.:
Magyarország-Olaszország
Montenegró-Litvánia

A csoport első két helyezettje jut ki a 2020 decemberében sorra kerülő dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra.

fotó: Kisricso photo