Fölényes veszprémi siker a BL-ben

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-24-re legyőzte szerdán a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A hazaiak keretéből ezúttal Székely Márton, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Danyiil Siskarjov hiányzott. Az orosz jobbszélsőt porcsérülés miatt meg kell műteni, a felépüléshez három-négy hétre van szükség – írta az MTI.

Remek védekezéssel és gyors, eredményes ellentámadásokkal kezdte a meccset a házigazda, ezért a szlovénoknak már a nyolcadik percben időt kellett kérniük (6-2). A Celje az első 14 percben csupán egy akciógólt szerzett, de büntetőkkel igyekezett tartani a lépést esélyesebb riválisával (10-5). A folytatásban egy 4-1-es sorozattal tovább növelte előnyét a rendkívül hatékonyan támadó Veszprém, majd a hajrában a vendégek jobbátlövője, Matic Groselj – a játékvezetők részéről szándékosnak vélt – arcra ütésért azonnal piros lapot kapott.

Bár a szlovénoknak is voltak jó megoldásaik támadásban és védekezésben egyaránt, a szünetben a Veszprém magabiztosan, 18-11-re vezetett.

Vuko Borozan vezérletével a második felvonást is kiválóan kezdte a Veszprém, a 35. percben már tíz gól volt a különbség, amely tovább nőtt, majd a fölényes vezetés némileg figyelmetlenné tette a hazaiakat, akik több ziccert is elhibáztak. Mindez a végeredményen nem látszott meg, hiszen a hajrában egy 6-1-es szériával a vártnál is fölényesebbé tette sikerét a házigazda.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbszélsője, Gal Marguc – a veszprémi Gasper Marguc testvére – volt hét góllal, a hazaiak közül Andreas Nilsson hat, Vuko Borozan öt találatig jutott.

Az egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged csütörtök este a portugál FC Porto vendége lesz, a továbbra is százszázalékos, négy győzelemmel rendelkező Veszprém pedig egy hét múlva a Barcelonát fogadja a BL csoportkörében.

A két együttes 17. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 15. alkalommal győzött a magyar csapat.

Férfi kézilabda BL, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-RK Celje PL (szlovén) 39-24 (18-11)

Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaskov 3, Yahia 3, Moraes 4, Nilsson 6, Markussen, Ligetvári, Marguc 4, Lauge 4 (2), Strlek 3, Blagotinsek 1, Nenadic 4, Maqueda, Lékai 2, Borozan 5
RK Celje Pivovarna Lasko: Ivic, Vujovic – Cvetko, Mazej, Marguc 7 (6), Sarac 2, Groselj, Poteko, Cepic 1, Kodrin, Horzen 2, Grebenc 2, Kljun 5, Leban 2, Novak 1, Nacinovic 2
Hétméteresek: 2/2 ill. 7/6
Kiállítások:  6 perc ill. 4 perc

fotó: MTI/Vasvári Tamás