Folytatódik a munka Győrben

A magyar kormány intézkedéseivel összhangban, május közepétől már folyamatosan edzenek a Győri AC tornászai – számolt be Mészáros Sándor, a GYAC torna-szakosztályának vezetője.

A Magyar Torna Szövetség közlése szerint az Olimpiai Sportparkba, amely az edzések színhelyéül szolgál először csak a versenyzők, illetve edzőik térhettek vissza. A szigorú biztonsági előírások miatt a létesítménybe szülők nem léphettek be, a gyerekeknek pedig a belépést követően egy járványügyi adatlapot kellett kitölteniük, az öltözőket senki nem használhatta, a szereket pedig folyamatosan fertőtlenítették.

A következő héten már edzhetett a többi sportoló is, de az öltözőket még mindig senki sem vehette igénybe. Május 25-től pedig másfél-két méteres távolság megtartásával, folyamatos fertőtlenítés mellett más megkötés nélkül készülhetnek a tornászok.

Reszeli Péter, a győriek vezetőedzője elmondta, elégedett a sportolók erőállapotával, akik a Magyar Torna Szövetség online versenye mellett a saját klubon belüli viadalon is részt vettek, amelynek utolsó fordulóját és eredményhirdetését már a nyilvánosság előtt tartják meg.

Reszeli Péter, vezetőedző, Győri AC: A gyerekeknek már hiányzott a torna, ezzel együtt ez a kis szünet talán még jót is tett nekik pihenés szempontjából, illetve éhesebbek a versenyekre is. Nagyjából 80%-os erőállapotban vagyunk, ahhoz képest mielőtt felfüggesztettük a sporttevékenységet. Természetesen mostantól fogva nyáron már nem lesz szünet. Innentől kezdve nagy reményekkel várjuk a szövetség versenyeit, hogy bepótolhassuk az eddig kimaradtakat.