Fordulat a RomGym Trophy-n: Kovács Zsófia döntőzhetett, és 14.200 ponttal ezüstérmes Bukarestben

Kovács Zsófia nagyot versenyzett Bukarestben.

Európa-bajnok tornászunk első számú tartalékként várta vasárnapot, az utolsó pillanatban pedig döntőbe jutott, mivel portugál vetélytársa lemondta a felemáskorlát finálét, így az olimpiai kvótáért küzdő Székely Zója és Kovács Zsófia is bemutathatta gyakorlatát a legjobbak között a RomGym Trophy-n.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy az utolsó pillanatban, teljesen váratlanul érte a versenyzőket az új helyzet.

Zsófinak még versenydressze sem volt, így a társai segítettek neki ebben. Ennek ellenére Kovács Zsófia végül ezüstérmes lett, 14.200 pontot szerezve. Székely Zója kisebb hibával 12.600 pontot gyűjtött. Kettejük különversenyének kiírása úgy szólt, hogy aki a két nap alatt a magasabb pontszámot éri el, az nyer. Zója a selejtezőben 14.050 pontot ért el. Nekem az a dolgom, hogy a hivatalos jegyzőkönyveket beterjesszem az elnökség elé kedden, ahol döntés születik az olimpiai kvótáról.

– mondta Draskóczy Imre, aki beszámolt arról is, hogy ugráson Péter Sára ezüstérmet, Bácskay Csenge pedig bronzérmet szerzett.

A harmadik olimpiai kvótásunk Czifra Bettina Lili vasárnap tisztább, szebb gyakorlatokkal rukkolt elő gerendán és talajon, úgyhogy a mai nappal elégedett voltam a teljesítményével.

– zárta értékelőjét a szövetségi kapitány.

A férfi mezőnyben Mészáros Krisztofer négy szeren jutott döntőbe. A párizsi olimpiára készülő tornász lólengésben és korláton aranyérmes lett, míg nyújtón és gyűrűn negyedikként zárt.

Szűcs Róbert, a férfiak vezetőedzője elmondta, hasznos versenyen van túl Mészáros Krisztofer.

„Ez volt egyben a párizsi játékok előtti utolsó megmérettetés. Felkészülésben ott tart, ahol most lennie kell. A hibákat még kijavítjuk a kiutazásig, aztán következhet az olimpia”

– mondta Szűcs Róbert.

Székely Zója döntős, Kovács Zsófia első számú tartalék Bukarestben

 

fotó: MATSZ