Francia címvédés jégtáncban, 14. lett a magyar páros

Sorozatban harmadszor védte meg címét a Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron jégtáncpáros a műkorcsolya Európa-bajnokságon, melyen a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám kettős14. lett.

A kétszeres világbajnok franciák moszkvai sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis a pénteki rövidprogram után szombaton a kűrben is a legjobbnak bizonyultak. Mögöttük két orosz páros zárt: másodikként az elmúlt két alkalommal bronzérmes Jekatyerina Bobrova és Dmitrij Szolovjev, míg harmadikként Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin.

A magyar páros a 13. helyről várta a szabadkorcsolyázást, amelyben egy pozíciót rontott, de így is felülmúlta a várakozásokat és 14. lett.
Jól futották a kűrt, nem hibáztak. Előzetesen a 15-20. hely közé vártuk őket, de titkon reménykedtem a jobb szereplésben. Boldogok lehetnek a fiatalok, mert kiválóan szerepeltek életük első Eb-jén” – mondta az MTI-nek Engi Klára, a magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója, aki szerint a márciusi világbajnokságon is húsz közé kerülhet a páros.

A kontinensviadal versenyei 16.30-tól a nők kűrjével zárulnak, melyben Tóth Ivett is érdekelt lesz.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

jégtánc, Európa-bajnok:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 203,16 pont
2. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (orosz) 187,13
3. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 184,86
…14. Yanovskaya Anna, Lukács Ádám 148,69

(MTI)