Fucsovics Márton győzött és bejutott a harmadik fordulóba Melbourne-ben!

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.

Az első két szettben a világranglistán 67. magyar játékos egy-egy brék után, 3:3-nál ismét elvette riválisa adogatását, aki tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, és jelenleg a 82. helyen áll. – számolt be szerdán az MTI, Ez mindkét esetben elég volt a szett megnyeréséhez, a harmadik felvonásban viszont a 27 éves Fucsovics került hátrányba (0:2), ám stabil alapvonaljátékkal 4:3-ra fordított, 18 éves riválisa pedig – aki tavaly áprilisban a budapesti tornán vívta élete első ATP-főtáblás találkozóját – meccslabdánál kettős hibát ütött. Első találkozójuk 2 óra 16 percig tartott.

Fucsovics a diadal után a pálya szélén boldogan fogadta a magyar szurkolók gratulációját, majd mindenkivel „lepacsizott” és fotózkodott.

„Remekül sikerült felkészülni Jannikból, kicsit magamra ismertem benne, mert 18 évesen én is próbáltam leütni az ellenfelet a pályáról és nagy nyerőket ütni” – nyilatkozta a Tennis love and game oldalnak. „Most, lassan 28 éves fejjel már máshogy gondolkodom, próbáltam variálni a játékot, a nagy szélben minél több első szervát beütni, és felnőttesen játszani. A 20 éves Shapovalov elleni első körös győzelmem után elhittem, hogy meg tudom verni ezeket a fiatal játékosokat, mindkettejük ellen azt éreztem, hogy én vagyok a nagyfiú, és meg kell mutatnom nekik.”

Fucsovics elárulta, már az előző napokban is jól ütötte a labdát, „fekszik” neki a labda és a pálya is. Hozzátette, sokat segítettek neki a magyar szurkolók, és a sok „hajrá, Marci”-tól szinte hazai pályán érezte magát.

Sikerült ma is nyernem és ott vagyok a legjobb 32-ben!!! Nem volt egyszerű a nagy szél miatt ,de összeszedetten, fegyelmezetten játszottam.

Köszönöm a szurkolást mindenkinek! Pénteken Tommy Paul-al játszok a 16-ba jutásért!

Drukkoljatok! Gyerünk tovább! 🎾💪🏻🇭🇺” . írta a közösségi oldalán Fucsovics Márton.

Az MTK teniszezőjére a 32 között a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov (20.) vagy az amerikai Tommy Paul (80.) vár.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

férfiak:
Fucsovics Márton-Jannik Sinner (olasz) 6:4, 6:4, 6:3

fotó: Fucsovics Márton fb oldala