Fucsovics Márton teljesen más összecsapásra számít a belgák elleni

Fucsovics Márton az előzőhöz képest teljesen más összecsapásra számít a belgák elleni tenisz Davis Kupa-selejtezőben, amelyre Debrecenben kerül sor pénteken és szombaton.

A két válogatott legutóbbi összecsapásán, 2018 februárjában a belgák 3-2-re nyertek Liege-ben, Fucsovics Márton pedig Ruben Bemelmanstól, majd a top 10-es David Goffintől is kikapott – írta csütörtökön az MTI.

Akkor Ausztráliából úgy jöttem haza, hogy volt egy fertőzés a lábujjamon, és öt-hat napot ki kellett hagynom a DK előtt. Fontos emellett, hogy az a párharc Belgiumban volt, belga szurkolók előtt és kemény pályán, ráadásul Bemelmans és Goffin is jól játszott – nyilatkozott Fucsovics. – Ez most más tészta: Magyarországon vagyunk, salakpályán, és nincs itt Goffin. Mondhatnám, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, de pont ezért lehet nehéz nyerni. Rajtunk van a nyomás, hogy ezt be kell húzni, de most már csak a meccsekre szabad koncentrálnunk, semmi másra.

A Főnix Csarnokban bemutatkozó, új technológiával készült salakpályáról kedvező benyomásokat szerzett a világranglista 84. helyezettje.
Lassú, +sártúró+ pályára számítottam, de kellemesen csalódtam, mert jó a borítás sebessége. Igaz, hogy úgy kell rajta mozogni, mint egy salakpályán, hátulról játszva, csúszkálva, mégis van súlyuk az ütéseknek. Az én keménypályás ütéseim is remekül működnek, szóval nem rossz” – fogalmazott. Hozzátette: „Nekem mindig nehéz visszaszoknom keménypályáról salakra, de így, hogy itt most gyorsabbak a körülmények, és tudok nagyokat ütni-szerválni, várhatóan könnyebb dolgom lesz a jövő héten Indian Wellsben.

Fucsovics pénteken – Balázs Attila és Bemelmans után – a második mérkőzésen lép majd pályára a 154. helyen álló Kimmer Coppejans ellen, akivel 1-1 a mérlege.

A debreceni párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi DK-döntőben, míg a vesztes osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt