Fúziós biliárdasztal Magyarországon is!

A belga SALUC cég világszerte ismert a kreativitásáról, a rugalmasságáról, a biliárdtechnikai ismeretéről, és arról, hogy egyedülálló minőséget fejleszt: a SZÓRAKOZTATÁS tudományát. Ezt hozta el Magyarországra egy családi vállalkozás, akik véletlenül találtak rá a szintén családi tulajdonban lévő világhírű belga cégre.

Saját tapasztalatunk, hogy a biliárdozni szerető emberek egy része a modern, kortárs kivitelű bútorokat és dekorációkat kedveli inkább. Hiába kerestük, sokáig nem találtunk elképzeléseinknek megfelelő exkluzív kivitelű terméket: egy minőségi biliárdasztalt letisztult megjelenéssel, gyönyörűen megmunkált fából, festett kivitelben. A SALUC-re véletlenül találtunk rá egy házfelújítási-belsőépítészeti munka alkalmával, és azonnal beleszerettünk, tudtuk, hogy ezeknek az asztaloknak helyük van a magyar piacon is. Így lettünk mi a magyarországi importőrök.” – foglalta össze a vállalkozás háttértörténetét Hajós Márta, a Fusion Tables Design magyarországi tulajdonosa.

Az exkluzív biliárdasztalok alapja a SALUC forradalmian új koncepciója: három az egyben biliárd-, étkező-, és tárgyalóasztal, modern, letisztult vonalakkal ötvözve. Ez az asztal eltér a többi, piacon fellelhető klasszikus és vaskos kinézetű biliárdasztaltól. „A belga designer csapatnak sikerült egy olyan étkező-biliárdasztalt terveznie, amivel nemcsak, hogy kibékülnek a feleségek is, de sok esetben ők maguk is a biliárd játék szerelmeseivé válnak! Fantasztikus megtapasztalni vevőkapcsolatainkban, hogy asztalaink beszerzése egy olyan folyamat, amelyben a párok, házastársak együtt és tökéletes összhangban vesznek részt: az urak számára a minőségi biliárd játék az ösztönző erő, a hölgyeket pedig az esztétikum, az asztal többféle funkciója motiválja. Minden alkalommal nagy élmény, amikor az ügyfeleinkkel közösen tervezzük meg a leendő asztaluk stílusát, egyedi kivitelét: mely anyagok és színek felhasználásával fog a biliárd- és étkező asztal tökéletesen illeszkedni az otthonuk, nyaralójuk, irodájuk enteriőrébe. Az egyediség, a személyreszabott kivitel ebben a minőségi kategóriában elengedhetetlen tényező.” – mondta Hajós Márta.

A biliárdozni kedvelő lakossági közönség mellett a vállalati szegmens is fontos ügyfélkör a számunkra. Termékünk többfunkciós, elegáns tárgyalóasztalként egy különleges színfoltot képvisel az exkluzívabb irodákban. Egyre több vezető tartja fontosnak a munkahelyi közösségépítést, az oldottabb irodai légkört és „well-being”-et, a stílusosan kialakított munkahelyi környezetet. Ezekbe a friss trendekbe a modern, fiatalos biliárdasztalaink tökéletesen illeszkednek. A magasabb kategóriát képviselő szállodákat, rendezvényhelyszíneket is szeretnénk megszólítani, ahol cél a szolgáltatási portfólió bővítése. Belsőépítész partnereink munkáját 3D-s fájlokkal segítjük, melyekkel „fúziós” asztalainkat könnyedén be tudják mutatni látványtervük részeként megrendelőiknek.”

A kollekcióban az asztalok, egyedileg konfigurálható tálalószekrények és tárolók mellett ugyanakkor elérhetők biliárd kiegészítő készletek, speciális fúziós LED világítás, és kifejezetten az asztalokhoz tervezett elegáns székek, padok. Minden a legkiválóbb és legmodernebb alapanyagból készül szigorú válogatás után, vagyis a legjobb minőségű fából, természetes kőből, lézervágott fém anyagokból. Biliárdasztalunk „lelke” a Brazíliából importált, egy darabból álló palakő, melyet belga szakembereink aprólékos kézi munkával vonnak be az ügyfél által kiválasztott posztóval.

A belga fejlesztők számos technikai újítást is bevezettek. Kifejlesztették a szabadalmaztatott „Easy Lift” rendszert, megoldva ezzel egy jelentős problémát: a biliárd játék illetve az étkezőasztal szabvány magassága ugyanis eltér. Ezzel az asztallábakba integrált megoldással viszont egy hölgy számára is könnyűszerrel kivitelezhető a 300kg-nál is nehezebb asztal magasságának átállítása.

Kihagyták az ötödik lábat az asztal közepe alól, valamint a golyógyűjtőt is az asztal aljáról. Lecserélték a három darabból álló természetes palakövet, eltávolították a függő zsebeket, és minden egyéb elemet, ami nem volt elég „modern” ahhoz, hogy a végeredmény egy kifinomult stílusú, letisztult dizájnasztal legyen. A forma modern és légies.

Az egyedülálló sík zseb rendszernek köszönhetően minden biliárd kiegészítőt, a dákókat, a háromszöget és még a golyókat is az asztallap alatt, a játékfelületen lehet tárolni, az otthoni étkezések, és irodai tárgyalások során.

Az asztalok K66-os falakkal vannak felszerelve, ez az egyik legkiválóbb visszapattanási képességéről híres megoldás, tökéletes pontosságot eredményez játék közben, amely egy darabból álló, Brazíliából importált, a világhírű Iwan Simonis posztóval borított 3/4″ vastagságú palalapon zajlik. A „bajnokok posztójának” is nevezett anyag garantálja a megfelelő sebességet, a sima gurulást, az egyszerű karbantartást és hosszú élettartamot.

Az egyedülálló acél Space Frame (térkeret) kivitelezés nemcsak egyszerű és pontos összeszerelést biztosít a fúziós asztaloknak – köszönhetően a beépített szintező rendszernek – hanem elkerülhetővé teszi a későbbi szintkorrekciót, mivel teljes mértékben ellenáll a szoba hőmérsékletének és páratartalmának.

Solymosi Gábor, az egyik legeredményesebb magyar biliárd versenyző az elsők között próbálta ki a fúziós asztalt. A legapróbb részletekig kidolgozott felépítés és design mellett az asztal magasságának állíthatóságát emelte ki: „Én mindenkinek azt szoktam mondani, hogy a biliárdasztal nem egy focipálya. Azt, hogy milyen minőségű és nagyságú asztalt, illetve golyókat vásárol, nagymértékben meghatározza a játék-élményt. Tekintve, hogy a klasszikus biliárdasztalokon nem lehet tanítani 14 évesnél kisebb gyerekeket – hiszen nem érik fel az asztalt – egy ilyen kompromisszum-képes fúziós asztallal viszont már évekkel korábban el lehet kezdeni az oktatást, megszerettetni a játékot. És ez nagyon fontos, más asztal nem biztosít ilyen lehetőséget: egyszerre kreatív kikapcsolódási eszköz, és komoly játékra is lehet használni.

A fiatal játékos 13 évesen, autodidakta módon kezdett el játszani, 17 évesen pedig már országos versenyt nyert. A biliárdot egy több összetevős sportnak tartja, amely nem a szerencsén múlik, mint a kártyajáték. Itt fegyelemmel, tehetséggel, és szorgalommal komoly eredményeket lehet elérni, egészen magas szintre el lehet jutni. Az otthoni biliárdozást is éppen ezért támogatja: „Ha valakinek otthon van egy minőségi biliárd asztala, megspórolja a szalonba vezető oda-vissza utat, annyit gyakorolhat, amennyit akar, és szisztematikusan tud fejlődni. A biliárd egy kortalan játék, szerencsére Magyarországon is egyre népszerűbb.

A közös játék, az élmény, az együtt töltött minőségi idő egyre nagyobb érték, és ezekkel a fúziós biliárdasztalokkal egészen új dimenziók nyílnak meg a nappalikban, illetve az irodai környezetekben.

Még több információ: www.fusiontables.hu