Gera Zoltán: „A futball az érzelmekről szól” – videó

Az FTC és a magyar labdarúgó.válogatott korábbi labdarúgója, Gera Zoltán adott interjút a 9.Tv Fradi-szív című műsorának.

A műsor tematikájához hűen a pécsi származású középpályást is kérdezték a Fradizmusról, arról, hogyan próbálta kivívni a szurkolók szeretetét.

„Nem azzal szerettem volna elfogadtatni magam a Fradi-szurkolókkal, hogy csókolgatom a címert, vagy hogy kimutogatok nekik, hanem a játékommal, a szenvedélyemmel a hozzáállásommal. Én azt tapasztaltam meg, hogy a Fradi-szurkolók a szenvedélyes futballt szeretik, azt, hogy egy játékos meghal a csapatért a pályán. Azt szeretik, ha látják, hogy van szíve a játékosnak, ha pedig a Fradiért küzd, akkor összejön a kettő: a Fradi-szív” – fogalmazott Gera.

A 97-szeres válogatott futballistát gyakran megtalálták az ellenfél szurkolói – elsősorban az újpestiek –, akik torkából sokszor zengett a „Szipus Gera!” rigmus. Zoli nem kerülte meg a kérdést, és őszintén elmondta hogyan reagált egykor ezekre, majd milyen változás ment végbe benne a témával kapcsolatban:

„Amikor fiatal voltam, alig vártam, hogy gólt rúgjak és valamit mutogassak nekik. Volt is ilyenre példa. Mai fejjel kicsit fura visszanézni, hogy fiatalon ilyet tett a Gera Zoli, de hát a futball az érzelmekről szól, én pedig akkoriban elég sokat kaptam a szurkolóktól, ami újdonság volt számomra. Később azért rájöttem, hogy örülni kell annak, hogy a Fradinak van egy ilyen nagy riválisa, mint az Újpest. Nagyon élveztem az ellenük vívott meccseket, mert ezek mindig különlegesek voltak. Örülök, hogy elég sokszor sikerült is betalálnom ellenük, lehet ezért sem kedveltek annyira.”

Gerát az aktualitásokról és a Fradi kispadjáról is kérdezték:

„Még az sem dőlt el, hogy edző leszek. A lehetőséget megkaptam, egy ideig elvagyok a Gera Zoltán névvel, mint edző, de később, amikor már hozzászoknak az emberek, akkor nem a nevet fogják nézni, hanem azt, hogy mit mutat a csapat. Egyelőre azon vagyok, hogy jól csináljam az aktuális feladatomat, és ha ez sikerül, akkor meglátjuk, mi lesz a következő lépés. Jelen pillanatban nagyon jó kezekben van a Fradi. Szerhij Rebrov egy nagyon felkészült, határozott, céltudatos edző.”

Az interjú során Gera Zoltán önként hozta fel nagy port kavart eligazolása történetét, még 2004-ből, de szó eset arról is, közeledett-e a Fradi a Premier League szintjéhez.

Íme a teljes beszélgetés:

fotó: 9. Tv