Gercsák Szabina is csatlakozott a Pink Month – mozgalomhoz

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Pink Month – október a Mellkrák elleni küzdelem hónapját. A nemes-ügy mellett többen is csatlakoztak, mint például a dzsúdós Gercsák Szabina, a Telekom Veszprém, a Magyar Amerikai Futball Szövetség, a Budapest Wolves Ladies, a PVSK-Mecsek Fűszért, a Sport TV és a Magyar Rákellenes Liga is.

A Steelers.hu szerkesztősége az idei esztendőben immár 8. alkalommal rendezi meg a Pink Month-Harc a mellrák ellen elnevezésű jótékonysági akcióját – derült ki a szervezet honlapján. Az akció célja a nők figyelmének felhívása, hogy a mellrák, ha időben felfedezik, teljesen gyógyítható. “Hívunk jöjj, mert késve késő”.

A szervezők közlése szerint Minden női családtagot rá kell venni, hogy amikor teheti, legalább évente 1 alkalommal menjen el és vizsgáltassa meg magát. A friss eredmények azt mutatják, már nem csak az idősebb korosztály veszélyeztetett, egyre több fiatal lány, anya szervezetében diagnosztizálják ezt a betegséget. Az akciónk célja nem csak az adománygyűjtés, hanem az is, hogy felhívjuk a férfitársaink figyelmét, hogy a velünk együtt élő nők igenis figyelemre és segítségre szorulnak. Sokszor a szégyenérzet, a félelem erősebb és nem jelentkeznek a vizsgálatra,  csak akkor amikor már késő.

A Magyar Rákellenes Liga segít abban, hogy a fiatal lányok megtanulják az önvizsgálatot, ezt rendszeresen végezzék is. Az alábbi linken például egy képes szöveges oktató anyaggal.

Az októberi hónapban egy adománygyűjtés is folyik a Magyar Rákellenes Liga számára.

A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén is csatlakozott az ügy mellett a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata. “A veszprémi kézilabda csapat idén negyedik alkalommal vesz részt a Pink Október jótékonysági kampányban. Korábban rózsaszín pólóban melegítettek a játékosaink, volt olyan is, hogy pink zoknit hordtak. Idén ismét pink pólót és csuklószorítót viselve ösztönzi a Telekom Veszprém csapata a szurkolókat a betegség elleni harc támogatására. A drukkerek ugyanilyen pólókat és csuklószorítókat vásárolhatnak majd a Veszprém Aréna szurkolói boltjában és a webáruházunkban is. A póló 4000 forintba, a csuklószorító pedig 1000 forintba kerül majd, ám ha valaki vásárol egy pólót, akkor ahhoz ajándékba kap egy csuklószorítót is. Az így befolyó teljes összeget a Magyar Rákellenes Liga részére folyósítjuk. Azaz szurkolóink nemcsak egy Telekom Veszprém címeres, rózsaszín hummel termékekhez juthatnak majd, hanem a mellrák elleni küzdelmet is támogatják. A kampányban idén is partnerünk lesz két kiemelt szponzorunk, a Magyar Telekom és az LV Sport, a hummel kizárólagos hazai forgalmazója. A sportszer forgalmazó cég a jótékonysági értékesítésre szánt termékek felét ingyen biztosítja, míg a Telekom a pólók és csuklószorítók gyártási költségének a másik felét fedezi. Ezek a termékek szintén a shopba kerülnek, és a távközlési vállalat az ottani eladásokból származó teljes bevételt a Magyar Rákellenes Ligának ajánlja fel.

Az idei évben csatlakozott az akciókhoz első alkalommal a PVSK- Mecsek Füszért férfi vízilabda csapat. A szakosztály különleges akciókkal vesz részt az eseményen. ” 

Az október hónapban megrendezésre kerülő mérkőzéseken egyedi, csak ebben a hónapban használatba kerülő nadrágokban játsszuk le a mérkőzéseinket, különleges rózsaszín feliratokkal a nadrágon, valamint a játékosok a bemutatás alkalmával rózsaszín pólóban vonulnak fel. Október hónapban a hölgy szurkolóink ingyen tekinthetik meg hazai mérkőzéseinket. Lehetőséget biztosítunk a játékosok által a bemutatáson is viselt pólókhoz hasonlóak vásárlására, áruk 4000FT, melyből 1000 Ft-ot az Országos Rákellenes Liga javára ajánlunk fel.

Az idei esztendőben is az ügy mellett van, az U23-as Európa-, junior világ- és Európa- valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a DVTK-Miskolci Judo Klub versenyzője, Gercsák Szabina.

Szabina a Career Sport menedzseltje. A miskolci sportoló több felajánlást tett.

Első ízben a saját maga használt fekete övét ajánlja fel melyre rózsaszín varrással felkerül a neve. Ezen öv különlegessége, hogy ebben az övben lett Szabina Junior Világbajnok, méghozzá a 2015-ös évben! Másodsorban 5 db rózsaszín pólót is, melyek hátân Szabina eddigi kiemelkedő eredményei lesznek olvashatóak, elől pedig a következő felirat: “Én is támogatom a mellrák elleni harcot”

Nem végső soron pedig Szabina válogatott judo ruhájára egy rózsaszín anyagot varr amelyet edzőtáborokban, edzéseken és versenyeken ( a sportág szabályait figyelembe véve) visel majd.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség is az akció mellett van. Az idei esztendőben két klub vesz részt az eseménye, míg a több együttes a már jól megszokott rózsaszín kiegészítőket, jeleket, hordja majd októberben. A két résztvevő sportcsapat a Budapest Wolves Ladies és a Dunakeszi Rangers.

Az előbbi alakulat, ezeket a felajánlásokat tesz meg:  A vállalásunk tehát egy rózsaszín Wolves Ladies mez, amit a csapat tagjai aláírtak. Ezt a honlapon fogjuk elárverezni, és az ebből befolyt összeget, valamint októberben a meccseken összegyűlt adományokat október végén átutaljuk a Rákellenes Liga számlaszámára. Ezenkívül a Ladies szociális média-oldalain és a meccseken is hangoztatjuk a kampányban való részvételünket és a megelőzés fontosságát.

VSD Rangers az alábbi, részben a Wolves Ladiessel közös, tervei

  • 1 db VSD Rangers dedikált mez és 1db labda licitre bocsátása
  • Kampányfilm készítése a Budapest Wolves Ladies közreműködésével, amely a rák valamint a mammográfiai szűrésről szól.

A VSD Rangers a tavasszal lejátszott bajnoki küzdelmek során megrendezett egy Pink Bowlt ahol a mérkőzésen összegyűlt adományokat teljes összegben a Magyar Rákellenels Liga számlájára utalják a hónap folyamán.

További részletek a honlapon olvashatnak el.