Gerincsérülteket segítő sporteseményen szerepelnek a sztárok

Május 7-én, vasárnap, magyar idő szerint 13 órakor rajtol a Wings for Life World Run nemzetközi futóversenye, amely egy jótékonysági céllal jött létre tíz évvel ezelőtt. A kezdeményezéshez olyan hírességek csatlakoztak, mint Gelencsér Tímea vagy Tótka Sándor olimpikon kajakozó, mégpedig azért, hogy segítsék a gerincsérültek gyógyulását, és azokért fussanak, akik nem futhatnak.

Idén Budapesten és Győrben is csatlakozhatnak a jelentkezők a közös sportoláshoz, amikor nemcsak az ország, de a világ egyszerre mozdul meg egy jó ügy érdekében. Tíz évvel ezelőtt alapították a Wings for Life World Run jótékonysági futóversenyét, amelynek nevezési díjainak száz százalékát gerincvelőkutatásra és ezzel kapcsolatos klinikai vizsgálatokra fordítják – adták hírül pénteken a szervezők.

A 2023-as futóversenyhez Gelencsér Tímea is örömmel csatlakozott; elmondása szerint a jó ügy számára mindent felülír.

Ezt a kezdeményezést évek óta támogatom, mert azt gondolom, hogy ez egy nagyon különleges futóverseny. Mind a szellemisége, hogy a gerincsérültekért fogunk össze, mind az, hogy a világ sok pontján egyszerre futunk, nagyon motiváló”

– mondta Timi, aki a hasonló kezdeményezések különös erejéről is beszámolt.

„Én a jótékonysági rendezvényeken mindig jobb időt futok, mert itt nem csak magamért sportolok. Amikor futunk, endorfin szabadul fel bennünk, de hogy ezzel másnak is segítünk, az erőnk is megsokszorozódik. Mindenkit arra buzdítok, hogy csatlakozzon, jöjjön el és ha virtuálisan is, de együtt fussunk.”

Nem volt kérdés Tótka Sándor olimpikon kajakozó számára sem, hogy részt vegyen a futáson:

„Számomra nagyon fontos, hogy ha tudunk akkor segítsünk másoknak, így a jótékonysági események igazán közel állnak a szívemhez. Azoknak, akik még nem döntötték el, hogy csatlakoznak, azt üzenem: nagyon jó hangulat lesz, jó idővel és sok-sok jó emberrel mozoghatunk együtt, ráadásul egy jó ügyet szolgálunk ezzel!”

– tette hozzá a sportoló.

A Wings for Life World Run különlegessége, hogy bárhol a világon csatlakozhatunk a mezőnyhöz, hiszen csak a WFL-appot kell letölteni hozzá és a megfelelő időben elindítani a versenyt. Itthon Budapesten, a Városligetben, valamint Győrben az egyik legismertebb autómárka, az Audi gyárában, a gyártósor mellett indul a közös rajt azok számára, akik közösségben sportolnának. A futókat a start után fél órával egy virtuális követőkocsi, egy „Catcher Car” veszi üldözőbe. Mindenki számára akkor ér véget a verseny, amikor a követőkocsi elkapja, a globális futam pedig a világon legtovább futó ember utolérésével zárul.

A Wings for Life World Run budapesti és győri közös futására a megadott linkeken keresztül lehet regisztrálni.