Itt állsz
Kezdőlap > Csapatsport > Görbicz Anita visszavonul, nyártól a Győr sportigazgatója lesz

Görbicz Anita visszavonul, nyártól a Győr sportigazgatója lesz

2021 nyarán meghatározó pillanat érkezik el a Győri Audi ETO KC és magyar női kézilabdázás életében. Befejezi aktív játékoskarrierjét Görbicz Anita.

A zöld-fehér együttes hétfőn hivatalos honlapján írta,hogy a kivételes játékos nem csak a győri klub és a magyar kézilabdázás legendája, de külföldön is kevés hozzá fogható ikon található. A játékos nem szakad el az ETO-családtól, hiszen egy új szerepben számít rá a klubvezetés.

Nem búcsúztatni szeretnék Görbicz Anitát, hiszen messze van még az idei szezon vége… De nem lehet elmenni szó nélkül azon sok-sok rekord mellett, amit egymaga tart. Csak a Győri Audi ETO KC csapatában szerepelt pályafutása során. Ő játszotta a legtöbb meccset a klub történetében, övé a legtöbb szerzett gól a klubban, ráadásul a Bajnokok Ligájában is számtalan rekordot tart.

„A modern kézilabdázás legendája Görbicz Anita. Sokak kedvence, rengeteg játékos példaképe, generációk nőttek fel a játékán, és mindemellett a klubhűség megtestesítője. Egyértelműen a SPORTOLÓ Győrben. Anita pályája egyedülálló, és nagyon bízom benne, hogy idén is közösen tudunk még újabb sikereket elérni. Természetesen felkészültünk arra is, hogy egyszer eljön majd a nap, amikor nem ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, és már nem lép többet játékosként pályára. Egy másodpercig sem volt kérdés, hogy Anita a kézilabda pálya után karrierjét a klubban folytatja. A klubnak szüksége van a legendáira, és benne is megvan a szándék, hogy egy új szerepkörben dolgozzon tovább. Nyáron egy nagy játékoskarrier véget ér, de ugyanekkor egy új fejezetet is nyitunk, Görbicz Anita csatlakozik a klub menedzsmentjéhez, és a Győri Audi ETO KC sportigazgatójaként dolgozik tovább az egyesület sikereiért. Biztos vagyok benne, hogy ebben a feladatkörben is megállja majd a helyét!” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

„Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak. Amikor a karrierem végéről volt szó Dr. Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jól esett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is. Az idei szezonban már belekóstolhattam picit egy új szerepkörbe, játékosként és edzőként is számolnak velem Győrben. De döntést kellett hoznom, hogy nyártól melyik úton indulok tovább. Egyeztetve elnök úrral abban maradtunk, hogy július 1-től sportigazgatóként segítem tovább az egyesületet. Ez egy új feladat lesz számomra, de nem ijedek meg a kihívásoktól, és nagyon örülök, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatáért dolgozhatok, még akkor is, ha ez már nem elsősorban a gólszerzésben teljesedik ki. Természetesen most még az idei szezon feladataira koncentrálok, hiszen minden fronton győzni szeretnénk a lányokkal!” – mondta Görbicz Anita.

fotó: gyorietokc.hu

Top