Görbicz Anitával teljessé vált a női válogatott stábja

Véglegessé vált a női válogatott szakmai stábja a márciusi olimpiai selejtezőre.

Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok munkáját szakmai tanácsadóként Görbicz Anita is segíteni fogja, a kapusedző Bakos István, az erőnléti edző Holanek Zoltán lesz, Dr. Balogh László pedig a mentális felkészítésben segít a nemzeti csapatnak – közölte hivatalos honlapján a Magyar Kézilabda Szövetség.

– Összefogás – ezt hirdettük meg a női olimpiai selejtező kapcsán, hiszen a közös munka és közös akarat nélkül nem lehetünk sikeresek a sportág számára kiemelten fontos megméretésen – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Görbicz Anita szerepvállalása szinte magától értetődő volt, nagyon örülök, hogy ennyire hasonlóan gondolkozott a kérdésben mindegyik fél. Biztos vagyok benne, hogy – immár a kispadon – vele még több, jobb tud lenni a magyar válogatott.

– Görbicz Anita játékos-tapasztalata, kvalitásai révén fontos láncszem lesz a női válogatottban, hiszen igazi ikonja a magyar kézilabdának. Szakmailag és emberileg is sokat segíthet, velünk lesz a mérkőzéseken a kispadon is. Most mindenkire szükségünk van a sikeres olimpiai selejtező érdekében – emelte ki Danyi Gábor szövetségi kapitány, míg Elek Gábor ezzel egyetértve hozzátette: – Anitával sokat nyerhetünk, hiszen a legfiatalabb játékosok számára is igazi példakép, örülök, hogy ott lesz a válogatottban, immár a stábban.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a szövetségi kapitányok számítanak rám a szakmai stábban az olimpiai selejtező alkalmával, így örömmel vállaltam, hogy ott legyek a csapattal – mondta el Görbicz Anita. – Nekem is új lesz a feladat, kíváncsian várom az első összetartást, és igyekszem minél jobban segíteni az edzők és a lányok munkáját!

A magyar női válogatott kerete, 2020. február 9-11., Budaörs:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: DANYI Gábor, ELEK Gábor
Szakmai tanácsadó: GÖRBICZ Anita
Kapusedző: BAKOS István
Erőnléti edző: HOLANEK Zoltán
Mentáltréner: DR. BALOGH László
Orvos: DR. LOHNER Balázs
Fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
Masszőr: SÁNDOR Dániel
Technikai vezető: HILL Péter

A válogatott a február 9-11. közötti összetartást követően március 20-22. között Győrött olimpiai selejtezőn vesz részt, amelyen sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. Az olimpiai selejtezőtorna első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

Női olimpiai selejtezőtorna, Audi Aréna Győr (Győr, Tóth László utca)

Március 20., péntek:
17:00* Magyarország-Kazahsztán
20:00* Oroszország-Szerbia

Március 21., szombat:
17:30* Magyarország-Szerbia
20:30* Oroszország-Kazahsztán

Március 22., vasárnap:
17:30* Szerbia-Kazahsztán
20:30* Magyarország-Oroszország

* Tervezett program. A napi mérkőzés-időpontok változtatásának jogát a televíziós egyeztetésektől függően a Nemzetközi Kézilabda Szövetség fenntartja.