Govens Darrin nem játszhat a vb-selejtezőn

A honosított Govens Darrin nem játszhat a magyar férfi kosárlabda-válogatott pénteki és vasárnapi világbajnoki selejtezőmérkőzésén, mivel nem készültek el hivatalos papírjai a határidőig.

A magyar szövetség kedd esti tájékoztatása szerint Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány döntése értelmében az amerikai születésű játékos a csapattal tart Lengyelországba, hogy „a későbbiekre nézve minél hamarabb összecsiszolódjon a társakkal, és februárban már a válogatottban is bizonyíthassa képességeit”.

Az már korábban kiderült, hogy a Barcelona játékosa, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem játszik az idei évben hátralévő két tétmeccsen, a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert pedig a generációváltás miatt nem lép pályára Bydgoszczban.

A magyar válogatott kerete a pénteki mérkőzésre:
Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Márkó (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzsics Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco)

A magyarok idei programja a C csoportban:

péntek:
Lengyelország-Magyarország, Bydgoszcz 18.30

vasárnap:
Magyarország-Koszovó, Debrecen 19.00

(MTI)

fotó: MTI