Gulácsi Péter: Mondhatjuk, hogy ez volt karrierem legjobb szezonja

A magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter nyilatkozott a Sport TV Germánia című futballmagazinjának.

A Kicker osztályzatai alapján ő volt a szezon legjobbja a Bundesligában, bronzérmével a BL-be kvalifikálta magát a csapat, a kupában pedig a döntőig jutott. Úgy érzi, jó helyen van Lipcsében. Arról is beszélt, milyen változásokra számít majd a csapat játékában a nyáron érkező új vezetőedzővel.

A Kicker osztályzatai alapján ő volt a legjobb játékos a 2018-19-es Bundesliga-szezonban, 16 bajnokin nem kapott gólt: „Az volt az egyéni célom a szezon előtt, hogy a tavalyi teljesítményem túl tudjam szárnyalni. Ehhez persze kell egy jó csapat is a kapus előtt, ami hála Istennek idén megvolt. Örülök, hogy végül jobban sikerült ez a szezon, mint az előző, és ez lesz a célom továbbra is, hogy ha kis lépésekben is, de én is tovább fejlődjek, javuljak. Most érek be igazából abba a korba, amit a legjobb kapuskornak hívnak, és bízom benne, hogy ez a fejlődés tovább folytatódik – nyilatkozta a Sport TV Germánia című műsorában Gulácsi Péter. Elmondta, a magánéletében is nagyon izgalmas időszak következik, újabb kihívásokkal és hatalmas energialökettel, ugyanis hamarosan apuka lesz. A csapatra is kitért: „Óriási öröm, hogy a fő célunkat, a BL-szereplést elértük, a kupadöntőben elszenvedett vereség miatt (3-0-ra legyőzte a Bayern München a Lipcsét – a szerk.) azért egy kis keserűség még van benne, de egy pár nap múlva ez is máshogy néz majd ki. Jó lett volna ezzel megkoronázni ezt a szezont, de így is mondhatjuk, hogy ez volt karrierem legjobb szezonja.

Az, hogy a Lipcse 16 meccsen nem kapott gólt bajnokságban, az az európai topligák esetében is az élmezőnyhöz tartozik. „Ennek nagyon örülök, de ez nem csak az én munkám eredménye, hanem az egész csapaté. Azt gondolom, ebben a szezonban csapatvédekezésben, a labda elleni játékban rengeteget javultunk. A következő nagy lépés az lesz a csapatnak, és így nekem is, hogy a labdával is olyan dominanciát tudjuk kialakítani, mint mondjuk ahogyan a Bayern tette ellenünk a mérkőzés egyes szakaszaiban, mert ez lesz a következő fejlődési pont a csapat számára, és akkor még jobban megközelíthetjük a Bayern-Dortmund kettőst” – fogalmazott Gulácsi Péter.

A csapatot nyáron átvevő 31 éves Julian Nagelsmann vezetőedző is szóba került, aki épp a támadófoci híve. „Amit eddig láttam a Hoffenheimtől, az alapján az új edzőnk, Julian Nagelsmann tökéletesen passzol ehhez, mert egy nagyon hasonló játékot próbált meg a csapatával, a Hoffenheimmel játszatni. Bízom benne, hogy a csapat nálunk is át tudja venni ezt a részt, és közben meg tudjuk tartani a labda elleni játunkat” – nyilatkozott a kapus, aki úgy véli, ez az ő játékára is hatással lehet. – „Biztos vagyok benne, hogy kapusként jobban be leszek vonva a játékba és a támadásépítésekbe. Ebben valószínűleg, mivel sokkal több kockázat van, lesznek hibák, viszont nagyon sokat tudunk belőle profitálni, hiszen nem felállt védelem ellen kell majd játszanunk, hanem ki tudjuk csalogatni kicsit az ellenfelet, és nagyobb területeink lesznek.

A fociban, főleg, mikor jön az átigazolási időszak, nem lehet semmit száz százalékra kijelenteni, illetve nyilván nem csak az én oldalamtól függ ez a kérdés. Ha megnézzük, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelünk, a Bundesligában bronzérmesek, a kupában ezüstérmesek lettünk, az azt mutatja mindenféleképpen, hogy nem vagyok rossz helyen. Egy olyan klubban játszom, ahol nagyok az ambíciók, ahol folyamatosan minden évben új célokat tűznek ki, és talán ezt mutatja az is, hogy Németország egyik legnagyobb edzőtehetségét is megszerezte a klub. Még szeretnék sikereket elérni, olyan helyen játszani, ahol meg is van erre a lehetőségem.

Ha ezt megnézzük, és leszűkítjük a kört, akkor nem sok csapat marad Európában, ahol ez reális ezen a szinten. Ha ezek közül a csapatok közül esetleg valahonnan lesz érdeklődés, az egyik másik kérdés, de alapvetően még van 3 évem a Lipcsénél, és úgy tervezzük, hogy nyáron itt kezdem el a felkészülést, és a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a kupában is bizonyítok” – ezt már a saját jövőjével kapcsolatban nyilatkozta Gulácsi a Germániában.

fotó: Sport TV