Gulyás Michelle vb-bronzérmes és olimpiai kvótás, a magyar női csapat második

Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótát szerzett Gulyás Michelle, az Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle, Guzi Blanka alkotta magyar csapat pedig a dobogó második fokára állhatott fel Kairóban.

A Magyar Öttusa Szövetség szombat esti beszámolója szerint örömkönnyeket hullajtott Gulyás Michelle a kairói világbajnokság női döntője után, az UTE 20 esztendős versenyzője ugyanis bronzérmes lett a versenyben, ráadásul ez az eredmény olimpiai indulást is ért számára, hiszen dobogósként direkt kvótát szerzett Tokióra.

Michelle fantasztikus hat hónapon van túl, kőkemény sorozatterhelésen ment keresztül az olimpiai indulás érdekében, s a felépített munka gyümölcseként idén már világkupa-győzelmet, világkupa-döntő bronzérmet és most világbajnoki bronzot is ünnepelhetett. Sőt, ezüstöt is, hiszen Alekszejev Tamara 14. és Guzi Blanka 17. helyének köszönhetően második lett a magyar csapat a világbajnokságon.

Rettentően boldog vagyok, el is sírtam magam, de nem bánatomban, hanem azért, mert még mindig hihetetlen számomra, hogy húsz esztendősen itt állhatok a dobogón. Rengeteget dolgoztunk ezért az eredményért, nagyon sok embernek tartozom köszönettel érte, ez a bronzérem igazi csapatmunka eredménye. Az elmúlt hat hónap sorozatterhelésében rendesen kimerültem, de szerencsére az olimpiáig most lesz időm pihenni egy picit, a magaslati edzőtáborban pedig felkészülni arra, hogy életem legjobb formájában utazhassak Tokióba” – mondta Gulyás Michelle a versenyt követően.

Kállai Ákos női szövetségi kapitány is csak dicsérni tudta a magyar versenyzőt, aki sokat vállalt a tavasz folyamán, és ez a sorozatterhelés és a nagy lehetőség izgalma talán most meg is látszott az utolsó számban, a laser runban – de nem ez a lényeg.

Michelle teljesítményére nagyon büszkék lehetünk, kőkeményen megdolgozott ezért a vilgbajnoki bronzért és az olimpiai kvótáért. Most rövid pihenő jön és a profizmusát látva hiszem, hogy olyan formában áll majd rajthoz az olimpián, amellyel meglepetést tud okozni” – mondta a kapitány, aki női csapatunk ezüstérmét is nagy sikerként könyvelte el: ”Az a csapat, ahol van egyéni érem általában dobogós lesz, ez most is bejött. Csapatban ismét elkezdtünk stabilizálódni, jó képet alakítottunk ki magunkról a nemzetközi mezőnyben, ezt többen is hangsúlyozták a pálya mellett. Nagyon örülök ennek az eredménynek is.

Eredmények:

női egyéni verseny, világbajnok:
Anasztaszija Prokopenko (Fehéroroszország) 1353 pont
2. Elodie Clouvel (Franciaország) 1341
3. Gulyás Michelle 1339 (vívás: 22 győzelem/13 vereség/1 bónuszpont/233 pont, 2:12.27 perc/286 pont, lovaglás: 285 pont, lövészet-futás: 12:45.60 perc/535 pont)
…14. Alekszejev Tamara 1288 (22/13/0/232, 2:21.87/267, 283, 13.14.00/506)
…18. Guzi Blanka 1280 (10/25/1/161, 2:18.06/274, 293, 12:28.50/552)

női csapatverseny, világbajnok:
Németország (Annika Schleu, Rebecca Langrehr, Janine Kohlmann) 3960 pont
2. Magyarország (Gulyás Michelle, Alekszejev Tamara, Guzi Blanka) 3907
3. Fehéroroszország (Anasztaszija Prokopenko, Irina Praszjancova, Volha Szilkina) 3898

Vasárnap a férfiak fináléját rendezik meg, hétfőn pedig a vegyes váltóra kerül sor.
A nyitónapon, kedden bronzérmes lett az Erdős Rita, Simon Sarolta páros női váltóban, míg szerdán ötödikként végzett a Regős Gergely, Szép Balázs kettős a férfiak hasonló versenyében.

 

fotó: pentathlon.hu