Gyász: elhunyt Rónaszéki András a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke

Életének 71. évében elhunyt Rónaszéki András a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Rövid és súlyos betegség után elhunyt Rónaszéki András a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke- adta hírül a közösségi oldalán a szervezet.
Rónaszéki András 1950-ben született. 1968. január 2. óta foglalkozott az erőemeléssel, 1969-ben volt az első versenye, majd 1978-ban versenyzett utoljára. Az első nemzetközi bíráskodására 1993-ban Pozsonyban került sor. Nemzetközi első osztályú bíróként hatalmas elismertséget szerzett az IPF és EPF köreiben egyaránt.
Magyar Erőemelő Szövetség 1996. február 25-én alakult, első elnökének Rónaszéki Andrást választották, aki azóta is betöltötte a tisztséget. Rónaszéki András áldozatos munkája révén alakultak ki a Magyar Erőemelő Szövetség működésének feltételei. 2014. évtől kezdve lehetővé tette a Para fekvenyomó szakág csatalkozását a Magyar Erőemelő Szövetséghez.
Irányítása alatt 129 Világ és Európa-bajnoki címet nyertek magyar sportolók. Minden MERSZ-es sportolók által elért nemzeti vagy nemzetközi eredményre büszke volt. Halála pótolhatatlan veszteséget jelent a teljes erőemelő közösség számára.
Rónaszéki Andrást a Magyar Erőemelő Szövetség saját halottjának tekinti.