Gyászol az F1: elhunyt Niki Lauda – videó

Hétfő este 70 esztendős korában elhunyt a Forma–1 háromszoros világbajnok legendája, Niki Lauda – közölte a hírt az osztrák családja.

Gyászol a Forma–1, gyászol az autósport és a sport világa: hétfőn egy ikonikus figurája távozott, Niki Lauda. „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett Nikink hétfőn a családja körében békésen elaludt”– állt a Forma–1 háromszoros világbajnokának családja által az osztrák APA hírügynökséghez eljuttatott közleményben a szomorú hír.

Niki Lauda 2018 augusztusában életmentő tüdőátültetésen esett át, azóta küzdött a visszatérésért és a felépülésért. Év elején újbóli influenzával került kórházba, mely nemcsak tüdőátültetése, de korábbi vesetranszplantációi miatt is veszélyt jelentett rá. Gyógyszeres kezelését az utóbbi nehezítette, de az exversenyző meggyógyult, és folytathatta rehabilitációját. A múlt héten aztán híre ment, hogy egy svájci klinikán kezelték az utóbbi hetekben, ahonnan vesedialízisre egy magánklinikára szállították át.

„A sportolóként és vállalkozóként elért egyedülálló sikerei révén felejthetetlen marad. A fáradhatatlan tettvágya, az egyenessége és a bátorsága példa és mérce marad mindannyiunk számára. A nyilvánosságtól távol egy szeretetteljes és gondoskodó férj, apa és nagyapa volt. Nagyon fog hiányozni” – írta még a család közleményében.

További részletek az M4 Sport oldalán.

(APA / M4 Sport)

fotó: twitter.com/F1