Györfi Alen: „Felkészültem a végső ütközetre”

Rövidesen véget ér Györfi Alen számára a 2018-as szezon az Alpok-Adria Sorozatban. Miután a korábbi Európa-bajnok az elmúlt négy futamból hármat megnyert, míg egyen harmadik lett, a H-Moto Team versenyzőjének az utolsó, mindent eldöntő versenyhétvége előtt hat pontra csökkent a hátránya, így ismét nagy esélye van az összetett bajnoki cím megszerzésére. A minél jobb felkészülés érdekében a mindent eldöntő futam helyszínén, Oscherslebenben tesztelt.

A csapat tájékoztatása szerint Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – immár felkészült az utolsó nagy ütközetre. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ugyanis az utóbbi időben remekel – négy futamból hármat megnyert, egyszer pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel –, így az Alpok-Adria Sorozat Superstock 600-as összetett bajnoki címe karnyújtásnyira került tőle. Alen hátránya összetettben immár csak hat pont, így hatalmas küzdelem várható október első hétvégéjén, az oscherslebeni szezonzárón. A magyar motoros éppen ezért semmit sem bízott a véletlenre, és a záró forduló helyszínén tesztelt, ahol a legoptimálisabb beállítások megtalálása volt a célja. Alen úgy véli, a jól sikerült gyakorlással nagy lépést tett álmai megvalósítása felé.

Győrfi Alen motorversenyző:Mivel az utolsó futamon dől majd el a bajnoki cím, ezért úgy öntöttünk, a sikerért mindent meg kell tennünk, így kiutaztunk a szezonzáró helyszínére tesztelni. Az oscherslebeni gyakorlás minden szempontból jól sikerült, hiszen optimális időjárási körülmények között körözhettem, ráadásul fokozatosan gyorsultam, azaz a végén már komolyan vehető köridőket tudtam teljesíteni. Ami a legjobb hír számunkra, hogy a teszt végére megtaláltuk az optimális beállításokat erre a pályára, így a szabadedzéseken majd csak a finomhangolásra kell odafigyelnünk. Egy biztos, jó formában érzem magam, felkészültem a végső csatára, és ha nem jön közbe semmi technikai gond, nagy esélyem lesz arra, hogy megszerezzem a kategóriám idei bajnoki címét.

fotó: Forty Racing