Gyors és tapasztalt csapattal találkozik a Tatabánya az EHF Kupában

A Tatabánya szombaton idegenben játssza a férfi kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését a dán Holstebro ellen, amely gyors és tapasztalt csapat.

Az európai szövetség honlapjának előzetese kiemeli, hogy a nemzetközi rutin a dánok mellett szól, ugyanis 2012 óta minden idényben részt vesznek valamelyik kontinentális sorozatban, hat évvel ezelőtt például bronzérmesek voltak az EHF Kupában – számolt be pénteken az MTI.

A közelmúltban a Tatabánya legjobb eredménye egy negyeddöntős szereplés volt, két esztendeje.
Nagyon erős csapat, amely a legtöbb könnyű gólt szerezte lerohanások vagy gyors indítások végén a dán bajnokságban. A hatos fal mellett a nyitott védekezést is szokta alkalmazni, ami egy skandináv csapattól némileg szokatlan” – mondta Vladan Matics vezetőedző.

Hozzátette, ha le tudják lassítani ellenfelüket, ha meg tudják törni a ritmusát, akkor jó esélyük van a továbbjutásra.

A dánok legjobbja a balszélső Magnus Bramming, aki 75 találattal vezeti az EHF Kupa góllövőlistáját.
A gyors játékot részesítjük előnyben. Ha ezúttal is alkalmazni tudjuk, problémát okozhatunk a Tatabánya nagydarab játékosainak” – közölte a finn Patrick Westerholm vezetőedző.

A dán csapat a C csoport második, a magyar együttes pedig a B csoport első helyéről jutott a negyeddöntőbe.

Szerdán mindkét fél vesztes bajnoki mérkőzéssel hangolt a kupameccsre: a tavaly ötödik, az idei alapszakaszban pedig negyedik helyezett Holstebro a Skjern otthonában 28-21-re, a bronzérmes Tatabánya pedig a Veszprém vendégeként 32-27-re kapott ki.

A negyeddöntő visszavágóját jövő szombaton rendezik, a négyes döntőre pedig május 17-én és 18-án kerül sor Kielben.

Férfi EHF Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

szombat:
TTH Holsebro (dán)-Grundfos Tatabánya KC 17.45