Győzelemmel rajtolt a Szudi Ádám, Pergel Szandra páros a budapesti asztalitenisz World Tour-on

Szudi Ádám és Pergel Szandra kettőse megnyerte első mérkőzését a főtáblán, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé vegyes párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A magyar duó csütörtökön délelőtt egy hongkongi riválissal csapott össze, s papíron az ellenfél számított esélyesebbnek, ez azonban a találkozó közben egyáltalán nem látszott. Az első szett szoros volt, majd a másodikat már könnyebben nyerték Szudiék, és bár a harmadikban semmi sem sikerült nekik – néha még a szerva sem -, a negyedikben már ismét ők irányítottak, így sima, négyjátszmás győzelemmel léptek tovább.

“Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, különösen a tegnapi nap után, amikor számomra sem egyesben, sem párosban nem jött össze a siker” – mondta Pergel Szandra.

“Nehéz meccsre számítottunk, hiszen a selejtezőből egy ázsiai páros jött, és mi éppen őket kaptuk. Ennek ellenére viszonylag simán sikerült győznünk. Végig pontosan játszottunk, kihasználtuk a gyenge pontjaikat, és mi voltunk az aktívabbak, tehát szerintem megérdemelten nyertünk” – értékelt Szudi.

A magyar páros a pénteki negyeddöntőben várhatóan az első helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem kettőssel találkozik majd.

A csütörtöki program során még további három magyar párosért lehet szorítani, este pedig az egyes főtábláján is bemutatkoznak a hazai játékosok.

A vasárnapig tartó budapesti viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint).

A döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

Eredmények:

vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Szudi Ádám, Pergel Szandra – Ho Kvan-kit, Li Ho-csing (hongkongi) 3-1 (11, 6, -1, 5)

később:

női páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz – Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 2.) 11.40
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 6.)-Irina Ciobanu, Adina Diaconu (román) 12.20

férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Szudi, Ecseki Nándor (7.)-Lei Kou, Shiao Wei (ukrán, horvát) 13.40

női egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Madarász Dóra (16.)-Fu Yu (portugál) 18.00
Póta Georgina (15.)-Manika Batra (indiai) 18.50

férfi egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért)
Majoros Bence (16.)-Alekszandr Sibajev (orosz) 19.40

(MTI)