Győzött és a harmadik helyen végzett a magyar válogatott a Möbelringen Kupán

A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a norvégiai Möbelringen Kupa vasárnapi, utolsó fordulójában, ezzel a harmadik helyen végzett.

Eleinte ritmustalan volt a magyarok játéka, ennek ellenére sokáig vezettek (6-4), de a 19. percben a hatékonyabb dél-koreaiak megfordították az állást, majd növelték a különbséget (7-10). Rasmussen kapitány együttese hét percig nem talált a hálóba, de a szünet előtt Janurik Kinga védéseinek és egy 5-0-s sorozatnak köszönhetően újra vezetett (13-12).

A magyarok edzője a második félidőben már három perc után időt kért, mert szétesően, rosszul kezdett csapata. A védekezés nem volt hatékony, és sok volt a labdaeladás (13-16). Bíró Blanka két büntetőt is kivédett, Görbicz Anita két gólt szerzett átlövésből (16-18), majd tíz perccel a vége előtt Tóth Gabriella ötödik találatával sikerült az egyenlítés (21-21).

A hajrában 24-21-es koreai előny után ismét egyenlített a magyar válogatott, majd Görbicz 11. gólja a győzelmet jelentette.

A jövő pénteken kezdődő világbajnokságon a magyar csapat Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban.

A találkozót követően a magyar kapitány a szövetség oldalán értékelte a mérkőzést.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Nagyon nehéz mérközést nyertünk meg, támadásban nem tudtunk elég szélesen játszani, és nem tudtunk eleget lőni távolról, emiatt sok belemenést követtünk el a gyors koreai védelem ellen. Amikor azonban kellett, a csapatkapitány Görbicz Anita az élre állt és óriásit lendített a többieken. Norvégia ellen 55 percig jól teljesítettünk, de rosszul fejeztük be a meccset. Ma nem játszotunk jól, de nyertünk, jó hajrával, és ennek örülök.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese csütörtökön az olimpiai címvédő Oroszországtól, szombaton pedig a világ- és Európa-bajnok Norvégiától kapott ki a világbajnoki főpróbának számító felkészülési tornán.

Möbelringen Kupa, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG-DÉL-KOREA 28-27 (13-12)
Straume, játékvezetők: Artnsen, Roen (norvégok).

MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 4, Gávai 1, Görbicz 11 (2), Háfra, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A., Kovacsics, Lukács, Mayer, Mazák-Németh, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 3, Tóth G. 5. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

DÉL-KOREA: Ju Hui, Park Sae-young (kapusok), Choi Su-min 2, Gim Bo-eun 3, Gwon Han-ha 8 (4), Jo Ha-rang 1, Kang Eun-hye, Kim Hee-jin, Kim Seon-hwa, Lee Mig-yeong, Ryu Eun-he 8 (1), Sim Hae-in 5, Song Hye-soo, Song Ji-eun, Song Ji-young, Yu So-yeong. Szövetségi kapitány: Jae-won Kang.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5.

További eredmény:
Norvégia – Oroszország 32-31 (14-13)

A torna végeredménye:
1. Norvégia 6 p
2. Oroszország 4 p
3. Magyarország 2 p
4. Dél-Korea 0 p

(MTI)

fotó: Sport TV