Győzött és csoportgyőztes a női junior válogatott az Eb-n

Százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott a középdöntőbe a női junior válogatott a győri rendezésű Európa-bajnokságon, miután harmadik csoportmérkőzését is megnyerte Golovin Vlagyimir együttese.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának vasárnap esti beszámolója szerint a csoportkör utolsó fordulójában ezúttal Spanyolországot győzték le a mieink 10 góllal. A középdöntőben kedden a norvégokkal, szerdán pedig a románokkal találkozik a magyar együttes. A továbbjutással a magyar válogatott biztosította részvételét a jövő nyári, romániai U20-as világbajnokságon.

Női U19-es Európa-bajnokság, csoportmérkőzések:
Magyarország-Spanyolország 33-23 (18-11)
Győr, játékvezetők: Ismailj, Nenad.

MAGYARORSZÁG: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 1, Arany 5, Bánfai 2, Kácsor 7, Kellermann 1, Kuczora 1, Pál 3 (3), Schatzl, Simon 3, Stranigg 3, Szilovics, Tóth 5, Vámos 2, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir.

SPANYOLORSZÁG: Wiggins, Luzuriaga (kapusok), Alvarez, Arcos 8, Bengoetxea 1, Capdevilla, Fernandez, Gil, Loidi 1, Morales 2, Moreno 2 (1), Palomo 1, Santome, Sobrepera 1 (1), Spugnini 6, Vallina 1. Edző: Alvarez Arruti Imanol.

Kiállítások: 10, ill. 2.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Golovin Vlagyimir, szövetségi edző: – Nagyon sokat kellett dolgozni ezen a mérkőzésen. Rengeteg gyors tempóváltásra volt szükség és örülök neki, hogy megvalósították ezt a lányok. A következő két meccs még nehezebb lesz, éppen ezért boldog vagyok, hogy meccsről-meccsre egyre magabiztosabbak és jobbak vagyunk, azonban a védekezésünkön még mindig van mit csiszolni. Számítanunk kell rá, hogy jóval futósabb csapatokkal találkozunk majd, akik magasabb színvonalon űzik a kézilabdát, mint az eddigi ellenfeleink a mostani csoportunkban. Holnap igyekszünk felkészülni a következő összecsapásokra. Először kondizunk, de utána elemzünk és taktikázunk.

Kácsor Gréta: – Az első két mérkőzésen nem azt nyújtottuk, amit mi valójában tudunk, de most a spanyolok ellen végre beért a munkánk gyümölcse. Szerintem sokkal jobban játszottunk, mint az előző meccseken. Nagyon jól bevált az egyik taktikai elemünk, miszerint ha gólt kapunk, akkor igyekszünk azonnal lerohanni az ellenfelet és góllal válaszolni 5-10 másodpercen belül. A védekezés is nagyon fontos, de azon vagyunk hogy ésszel ugyan, de rohamozzunk folyamatosan, ahogy tudunk. Örülök, hogy jól megy a csapatnak és nekem is, de konkrét céljaim nincsenek, nekem csak az a lényeg, hogy a csapat nyerjen, és egységesen csináljuk meg, meneteljünk. Ami még nagyon fontos volt és nagyon-nagyon köszönjük, az a szurkolás, és hogy ennyien voltak jelen. Nagyon kellett nekünk, és szerintünk a szurkoló mindig is a nyolcadik ember a pályán. Holnap szabadnapunk van, de közben taktikázunk, videózunk és természetesen készülünk a további mérkőzésekre, azonban kell egy kis pihenés is, ártani nem fog, az biztos.

Tóth Nikolett: – A születésnapom után egy nappal el sem tudtam volna képzelni ennél jobb mérkőzést. Nagyszerű volt egy ilyen hálás közönség előtt játszani, köszönjük a támogatást. A középdöntőben még intenzívebb mérkőzések várnak ránk, úgyhogy a holnapi napot azzal töltjük, hogy felkészüljünk Norvégia és Románia ellen.

Arany Rebeka: – Nagyon jól tudtuk alkalmazni a taktikát, amit megbeszéltünk a mérkőzésre. A legfontosabb, hogy nyertünk, az már másodlagos, hogy ma több góllal is hozzá tudtam járulni a győzelmünkhöz. Lépésről lépésre haladunk, úgyhogy még nem készültünk a középdöntős ellenfeleinkből, de a holnapi szabadnap erre lesz tökéletes. Mind Romániával, mind Norvégiával találkoztunk már nagyobb világversenyeken, szóval nem lesz teljesen új az a játék, amit ők képviselnek.

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 p,
2. Spanyolország 3 p
3. Montenegró 2 p
4. Ausztria 1 p

A magyar válogatott korábbi eredményei:
Magyarország-Montenegró 27-18 (15-7)
Ausztria-Magyarország 31-39 (15-21)

Középdöntő:
Július 16., kedd: 18:30 Magyarország-Norvégia
Július 17., szerda: 18:30 Magyarország-Románia

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok:
HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Női U19-es Európa-bajnokság, Győr, 2019. július 11-21.
Web:
 https://w19euro2019.com
Facebook: https://www.facebook.com/w19euro2019
Instagram: https://www.instagram.com/w19_ehf_euro_2019/

Internetes jegyvásárlás: playhandball.hu/jegy
FONTOS INFORMÁCIÓK a jegyvásárlással kapcsolatosan.

Fotók: MKSZ/Cseh Péter