Győzött és továbbjutott Babos Tímea az Australain Open-en

Babos Tímea a második szettben 4-0-ra is vezetett, végül a második rövidítéssel zárta le a mérkőzést.

A magyar teniszező hivatalos honlapjának hétfői beszámolója szerint Hatalmas csatát és nagy fordulatokat hozott a 25 éves magyar játékos idei első mérkőzése a szezon nyitó Grand Slam-versenyén! Timi ezúttal is bebizonyította, milyen elképesztő akarattal és elszántsággal küzd a sikerért, Dzsabur ellen többször is nehéz helyzetből kapaszkodott vissza, sikeresen.

A 49 perces első játszmában 3:3-ig mindkét játékos biztosan nyerte adogatását, ekkor Timi 0-40-ről mentette meg saját gémjét. Aztán 4:4 után 15-40-ről sikerült ugyanez a bravúr. A folytatás már újra izgalommentesen alakult a szerválók szempontjából, jöhetett a tie-break.

A rövidítésben Dzsabur 4-4 után elnyerte ellenfele szerváját, de jött a magyar játékos! Timi két fogadópontot nyert, majd saját adogatásával zárta le a rendkívül szoros nyitó felvonást.

A második játszma első része álomszerűen alakult! Timi brékelt 30-ra, majd 40-re, elhúzott 4:0-ra. Az ötödik gémben fogadóként vezetett 30-0-ra, amikor jött egy hosszabb hullámvölgy…A tunéziai játékos megmentette adogatását, majd úgy brékelt, hogy 0-40 után ellenfelének labdája volt az 5:1-hez. Sőt! Dzsabur a nyolcadik játékban fogadóként csak egy labdamenetet veszített, 4:4 után 15-40-ről hozta a szerváját.

Timi egyenlített (5:5), majd brékelt 30-ra. Sajnos adogatóként csak egy labdamenetet hozott, így jött az újabb tie-break. A rövidítésben aztán a magyar játékos tökéletesen szervált, kétszer fogadópontot nyert, így magabiztosan zárta le a mérkőzést.

Nyilván nagyon nehéz mérkőzés volt! Mindenért meg kellett küzdeni: nehéz körülmények között játszottunk, meleg volt, „szállt” a labda. Persze ez volt a helyzet a többi pályán is. Ez egy nagyon értékes győzelem, küzdöttem, akartam. Nem játszottam a legjobb teniszemet, de nem számított, mert pozitív tudtam maradni. Az ellenfelemnek volt több esélye az első szettben, mégis nyugodt maradtam, higgadtam játszottam. A második játszmában volt egy olyan játék, amikor minden megfordult, ellenfelem egyre jobban teniszezett. Én pedig izgultam. De összeszedtem magam. Összességében büszke vagyok erre a győzelemre, hiszen nem a legjobb játékommal sikerülni győzni! Elsősorban a mentalitásommal és a hozzáállásommal lehetek elégedett. Várom a következő mérkőzést Sloane ellen, valószínűleg kiemelt pályán lesz – nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján.

Timi ellenfele a második fordulóban a világranglistán 5. Sloane Stephens lesz.

Az 1993. március 20.-án született amerikai játékos pályafutása legjobbjaként 3. (2018. július 16.) volt. Stephens eddig 5 WTA Tour-versenyt nyert egyesben, valamint 2017-ben veretlen maradt a US Openen. Tavaly döntős volt a Roland Garroson, valamint a szingapúri WTA Finalsen is. Az Australian Openen a 2013-as elődöntő számít a legjobb eredményének.

Stephens hétfőn 6:4, 6:2-re nyert a szintén amerikai Taylor Townsend ellen.

A két játékos eddig egyszer találkozott a profik között: 2012-ben a strasbourgi versenyen Stephens győzött 6:2, 3:6, 6:3-ra.

Timi és az amerikai teniszező 2010-ben párosban volt bajnok a juniorok között a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen.

Australian Open 2019 (Grand Slam-verseny, 60 500 000 ausztrál dollár), női egyes, 1. forduló:
Babos Tímea-Onsz Dzsabur (tunéziai) 7:6 (7-5), 7:6 (7-3)

A mérkőzés 1 óra 42 percig tartott Melbourne-ben.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs