Hadfi Dániel: Évinek ez egy nehéz nap lesz

Felemás érzésekkel kommentálta az Európa-bajnok Hadfi Dániel a budapesti cselgáncs-világbajnokság hétfői nyitónapján hamar kiesett két magyar versenyző szereplését.

Amikor meghallottam, hogy Csernoviczki Évi kubaival kezd, rögtön tudtam, hogy nehéz meccs lesz. Teljesen pariban volt a 18 éves ellenfelével, aki sajnos könnyen dzsúdózott, jobban mert indítani, Évi viszont görcsösebben mozgott, alighanem nyomasztotta a hazai pálya” – mondta a 2007-es Eb győztese az MTI-nek, kifejtve, hogy egy világversenyen az első összecsapás mindig nagyon fontos, mindenki túl akar lenni rajta, és utána már lazábban áll a következő meccsekhez. Ez most Csernoviczkinek nem sikerült, a kubai váratlanul egy nagyon jót dobott rajta, és a leszorítás után már nem maradt esély a fordításra.

A vereség hidegzuhany lehetett Évinek, dobogóra szeretett volna állni a Papp László Arénában, de a dzsúdó ilyen. Néha nagyon hálás, néha meg nagyon hálátlan, Évinek ez egy nehéz nap lesz” – jelentette ki Hadfi Dániel, hozzátéve, az esetleges súlycsoportváltás annyiban mozdíthatja elő a jelenleg 48 kilogrammos tatabányai dzsúdós karrierjét, hogy kevesebbet kell sanyargatnia a szervezetét a fogyasztásokkal.

Ami a 60 kilóban búcsúzott Szabó Csabát illeti, Hadfi szerint a kecskeméti versenyző nagyszerűen helytállt első felnőtt világversenyén, és közel járt ahhoz, hogy meglepetést okozzon.

Majdnem összejött a bravúr az Eb-bronzérmes olasz ellen, aki jobban kezdett, de Csabi egyenlített a hosszabbításban, és szinte már láttam magam előtt, ahogy nyer” – elevenítette fel a világbajnoki harmadik sportoló, aki a mérkőzést lezáró bírói döntésről szólva közölte, nyolc perc táján a mérkőzésvezető már nem várhat, egy jó mozdulatra odaítéli a győzelmet, mert a meccs nem mehet a végtelenségig.

Ahogy utána beszélgettem Csabival, láttam, hogy van benne keserűség és öröm is, kicsit olyan ez, mint egy elvesztett döntő, az ember örül az ezüstnek, de tudja, hogy ott volt az arany közelében” – mondta Hadfi, aki szerint Szabó Csaba így is nagy lépést tett a profi dzsúdó felé.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?