Hajszálon múlt a dobogó Kiss Norbertnek Szlovákiában

Jól sikerült időmérő után szerényebb eredményeket hozott a szombati két verseny Kiss Norbertnek a Szlovákiaringen.

A szombathelyi versenyző csapatának tájékoztatása szerint a kamion Európa-bajnokságban szereplő magyar pilóta a szezon harmadik hétvégéjén második helyet szerzett az időmérőn a Mercedes kamionnal, de hiába a super pole-ban elért jó helyezés, a futamon ezúttal nem sikerült dobogós helyezésre váltani: egy negyedik és egy ötödik hely lett a szombati nap termése.

A Tankpool24 csapat magyar versenyzője jól kezdtek a második hazai futamának tekintett szlovákiai fordulót: a super pole-ban a második rajthelyet szerezte meg Jochen Hahn mögött. Az első futamon azonban  már nem alakultak ilyen jól a dolgok.

Az első verseny rajtjáig jó is volt a napunk. A super pole-ban másodikok lettünk, ez kiváló eredmény, a rajtnál azonban sajnos megettek a többiek. Mögöttünk volt egy baleset, emiatt előbb piros zászlóval leintették a versenyt, majd újraindították, másodszor is a második helyről indulhattam. A hatodik helyért is meg kellett küzdenem, mert René Reinerttől kaptam egy ütést hátulról, így jobb hátsó külső defekttel szenvedtem. A hivatalos eredmény végül ötödik hely lett, mert büntetés miatt Reinertet kivették előlem” – részletezte az első futam eseményeit Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos második versenyen a kezdeti lendület ellenére sem lett meg a dobogó, pedig nagyon közel volt hozzá a kétszeres Európa-bajnok versenyző.

A negyedik helyről indultam, egész jól jöttem fel, egy pillanatig úgy éreztem, van is esély a dobogóra. De sajnos előttem keményen védekeztek, mögöttem keményen támadtak, végül Adam Lacko elvette tőlem a harmadik helyet. Összegezve azt mondom, időmérőn jók voltunk, de a versenyen kicsit hátra kötött kézzel megyünk. Vasárnap van még két versenyen esély, bízom a jobb folytatásban” – foglalta össze a szombati nap tanulságait Kiss.

Vasárnap 11.50-től a második időmérővel, majd 14.50-től a harmadik, 17.05-től a negyedik versennyel folytatódik az ETRC programja Szlovákiában.