Halász kalapácsvetésben, Banda íjászatban negyedik

Halász Bence kalapácsvetésben, Banda Árpád pedig íjászatban a negyedik helyen végzett a Tajvanon zajló Universiadén.

A viadal honlapjának beszámolója szerint – az U23-as Európa-bajnok, a londoni felnőtt vb-n 11. – 20 éves magyar atléta harmadik kísérletére 73,79 métert dobott, s ezen az eredményén már nem tudott javítani. A számot a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek nyerte.

Az íjászok versenyében Banda Árpád – aki a kvalifikációt 671 körrel a negyedik helyen zárta – a kieséses szakaszban indiai, moldovai és kazah ellenfelét legyőzve bejutott a legjobb négy közé, ahol előbb az elődöntőben, majd a bronzmérkőzésen dél-koreai riválistól kapott ki. Utóbbi összecsapáson ráadásul az 2011-ben és 2015-ben is világbajnok Kim Vu Dzsin volt az ellenfele, aki tavaly a riói olimpia rangsoroló versenyében világcsúcsot ért el.

Úszásban Gyurta Gergely 800 méter gyorson 7:58.22 perces idővel hatodikként csapott célba.

A tekvondós Gonda Evelyn a 62 kilogrammos súlycsoportban két győzelem után a negyeddöntőben búcsúzott, ezzel ötödikként zárt.

A Koncz Barnabás, Madarász Gergely teniszpáros a legjobb 16 között kiesett, mivel 6:2, 6:2-re kikapott az ötödik helyen kiemelt japán duótól.

A férfi kosárlabda-válogatott negyedik fellépésén harmadszor maradt alul. Csütörtökön a lettektől kapott ki, az A csoport zárófordulójában pedig a mexikóiakkal csap össze pénteken.

Eredmény:

férfi kosárlabda, A csoport, 4. forduló:
Lettország-Magyarország 78-65 (16-22, 19-16, 10-12, 33-15)
legjobb magyar dobók: Bognár 13, Wirth, Polyák 11-11

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?