Hanga Ádám: „meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk 0-2-ről fordítani”

Hanga Ádám, a Real Madrid magyar válogatott kosárlabdázója szerint csapata képes megfordítani a 0-2-re álló Euroliga-negyeddöntőt a Partizan ellen.

A párharc első két mérkőzését a szerb együttes nyerte a spanyol fővárosban, utóbbi találkozó csütörtökön tömegverekedésbe fulladt. Több mint húsz játékost kiállítottak, így mivel a két gárdában nem maradt elegendő kosaras, a meccset nem tudták folytatni, s a végeredmény 95-80 lett a Partizan javára. Mindkét csapat 50 ezer eurós pénzbüntetést kapott, a Realtól a „főkolompos” Guershon Yabuselének öt, Garbiel Decknek egy meccset kell kihagynia, míg a szerbektől Kevin Punter két, Mathias Lessort pedig egy találkozón nem léphet pályára – írta az MTI.

Hanga Ádám kiemelte, nehéz mérkőzés vár rájuk Belgrádban kedden (ma) este 20.30 órától, de sok feszült hangulatú meccsen szerepelt már.

„Most mindkét csapatnak a kosárlabdára kell koncentrálnia, bízom benne, hogy gondoskodnak a biztonságunkról”

– nyilatkozta az As című spanyol sportnapilapnak.

„Ez lesz a szezon legfontosabb mérkőzése, és meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk 0-2-ről fordítani, annál is inkább, mert egy újabb vereség már a véget jelentené a számunkra. Fegyelmezetten és keményen kell védekeznünk, mert akkor a támadásban sem lesz gond, utóbbival általában nem is volt eddig. Az a célunk, hogy kikényszerítsük az ötödik meccset, amelyre ismét Madridban kerülne sor.

A 34 éves légiós kiemelte, nagyon szeret teltházas arénákban szerepelni különösen azután, hogy a koronavírus-járvány alatt üres csarnokokban játszott.

Az eltiltások most mindkét csapatot érintik, fontos játékosok fognak hiányozni, ezért nekünk és a szerbeknek is máshogy kell játszani. Egy csapat azonban nem csak egy-két játékosból áll. Mindkét oldalon vannak olyanok, akik most előreléphetnek

– tette hozzá Hanga Ádám.

Ha a tavaly döntős Real Madridnak sikerül a szépítés, akkor a negyedik összecsapásra csütörtökön kerül sor ugyancsak Belgrádban, ha pedig 2-2-re áll a párharc, akkor az utolsó felvonásnak Madrid ad otthont egy hét múlva.

 

fotó: Víctor Carretero / realmadrid.com