Harcos meccsen győzött a Fradi, Klujber 12 gólt szerzett!

Utolsó hazai mérkőzésén győzött a Ferencváros, miután kiélezett és harcos mérkőzésen 26-25-re legyőzték a dán Esbjerget a női kézilabda BL középdöntőjének ötödik fordulójában Érden. A találkozó legjobbja a 12 gólos Klujber Katrin volt. 

Úgy lépett pályára a Ferencváros, hogy az előző fordulóban eldőlt, hogy nem juthat tovább a negyeddöntőbe. A két csapat legutóbbi összecsapásán a dánok 29-27-re nyertek. Az utolsó hazai középdöntő mérkőzésen a Fradinak becsületbeli ügye volt: győzelemmel búcsúzni. A mérkőzésen egyedül Csiszár-Szekeres Klára hiányzott (a klub közlése szerint betegség miatt nem volt a keretben, sőt Szemerey Zsófi is betegséggel bajlódott).

A találkozót jól kezdte a Fradi. Keményen és nagy iramot diktáltak, igaz a dánok is felvették a kesztyűt. Mindkét együttes hatékonyan védekezett és támadott, éppen fej-fej mellett mentek a csapatok. A Fradi részéről Klujber Katrin szórta a gólokat, a másik oldalon a világbajnok holland Estavana Polman jóvoltából mindig volt válasz. Az első félidő hajrájában a vendégcsapat két-három góllal elhúzott, végül két gólos vendég vezetéssel mentek pihenni a csapatok (13-15).

Rosszul kezdte a második játékrészt a Ferencváros, ugyanis három gólos hátrányba kerültek. Ám, ezután beindult a zöld-fehér-csapat: Kovacsics Anikó és Klujber Katin vezérletével 6-2-es sorozatot produkált a csapat, és fordított. Ezután felváltva születtek gólok.

Őrületes végjáték következet. A Fradi a kétgólos előnyért támadhatott, de Háfra eladott labdájából a dánok nem tudtak élni a lehetőséggel. Az utolsó percben hét mezőny játékossal is támadtak a dánok, de Bíró Blanka védte Breistöl utolsó lövését. Harcos mérkőzésen győzött a Ferencváros.

A találkozó legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt, aki 12 gólt szerzett, míg a másik oldalon a holland világbajnok, Estavana Polman tízszer volt eredményes.

A találkozó követően, így nyilatkozott két csapat szakvezetője:

Elek Gábor:  Érdekes mérkőzés volt, amelyen a semleges nézők jól szórakozhattak, a két edző már kevésbé… Infarktus közeli pillanatokat éltünk át. Fontos volt a győzelem, elsősorban a szurkolóink miatt, akiknek sokkal tartozunk. A lelkünk és a hitünk miatt is lényeges volt. Hosszú idő után végre megnyertünk egy kiélezett végjátékot, igaz, nagy szerencsével.

Jesper Jensen:  Remek mérkőzést vívtunk, elismerésem az FTC-nek. Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk nyerni, egy pontot mindenképpen jó lett volna szereznünk, ezért is mondhatom, hogy csalódás ez a mérkőzés, de ilyen a Bajnokok Ligája.

A Ferencváros jövő szombaton az orosz Rosztov-Don otthonában zárja a középdöntőt, egyben idei BL-szereplését.

DELO Női kézilabda Bajnokok Ligája, I. csoport, 5. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria –Team Esbjerg (dán)26–25 (13–15)
Érd, 2000 néző. V: Hatipoglu, Simsek (törökök)

FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klukber 12 (4), Snelder 2, Pásztor N. 2, Kovacsics 4, Schatzl Nadine
Csere: Háfra N. 1, Szucsánszki, Debreczeni-Klivinyi 1, Márton G., Hornyák D.
Edző: Elek Gábor

Esbjerg: R. Poulsen – M. Jacobsen 5, L. Jörgensen, Polman 10 (1), Ingstad 1, Breistöl 1, Sanna Solberg 1
Csere: Granlund (kapus), Frafjord 2, Frey 5 (1), Jónsdóttir, Danielsson
Edző: Jesper Jensen

A csoport állása:
1. Metz HB (francia) 13 pont
2. Rosztov-Don (orosz) 11 (250-240)
3. Team Esbjerg 11 (259-250)
4. CSM Bucuresti (román) 9
5. Vipers Kristiansand (norvég) 5 (259-275)
6. FERENCVÁROS 5 (244-262)

fotók: Halmágyi Zsolt