Harmadszorra rendezték meg az EgészségPartot ezúttal Rubint Rékával és Stahl Judittal

Különleges eseménnyel várta az érdeklődőket Újbuda és a Király Nóra által alapított Fiatal Családosok Klubja szeptember 24-én, a III. Újbudai EgészségPartot ugyanis idén is megrendezték a XI. kerületi Feneketlen-tó mellett. Két sztárvendég is szórakoztatta a vendégeket: Rubint Réka mozgatta meg a tömeget, Stahl Judit pedig egészséges és ízletes ételeket készített.

III_EgeszsegPart04_2017_sportmenu

A szervezők tájékoztatása szerint több, testi és lelki egészséggel foglalkozó szakembertől kaphattak tanácsokat az érdeklődők, de lehetőség nyílt egészséges kézműves termékek, zöldségek, sajtok, péksütemények vásárlására, szűrővizsgálatok, életmód-vezetési tanácsok igénybevételére, a Feneketlen-tó körüli futóversenyre egyaránt. Több ismert fellépő is a színpadra állt: Rubint Réka mozgatta át a család apraja-nagyját, Stahl Judit pedig finomabbnál finomabb és egyben egészséges ételeket készített.

III_EgeszsegPart05_Kiraly_Nora_2017_sportmenu

A sport, az egészséges táplálkozás, és a lelki egészség fontosságáról beszélt Király Nóra, a rendezvény szervezője, Újbuda alpolgármestere, a FICSAK alapítója. Fontos célként jelölte meg a rendszeres testmozgás népszerűsítését, hiszen szeretnék rávenni az embereket arra, hogy mindennap áldozzanak erre időt.

III_EgeszsegPart07_Simicsko_Istvan_2017_sportmenu

Simicskó István jó hírnek nevezte, hogy egyre többen sportolnak Magyarországon.

Sportos kerület vagyunk, nagyon sok mozgással kapcsolatos rendezvény van a XI. kerületben – emelte ki a honvédelmi miniszter.

Ne csak mondjuk az embereknek, hogy mozogjanak, hanem hasonló rendezvényeket is kell szervezni, mint a mostani. 2009-ben a felnőtt magyar lakosság mindössze 5 százaléka sportolt heti rendszerességgel, ma ez a szám közel 20 százalék – ismertette. Újbuda országgyűlési képviselője kitért a sport nevelő erejére is.

III_EgeszsegPart06_Rubint_Reka_2017_sportmenu

Rubint Réka nagyon örült, hogy elhozhatta a mozgás örömét a nagyközönségnek.

– Nagyon jó látni azt, hogy ennyire nagy figyelmet fordítanak a mozgást népszerűsítő rendezvényekre, mert az országot járva azt látom, hogy rengetegen sportolnak, kicsik, tinédzserek, fiatalok, szülők, nagyszülők, családok. Én azt látom, hogy évről évre nő a sportszeretők száma, és ez is azt mutatja, hogy a tudatos és következetes életmódra nyitottak az emberek, és próbálnak egyre egészségesebben élni. Azért fontos az ilyen rendezvények megszervezése, mert ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy az emberek kedvet kapjanak, hogy rendszeresen sportoljanak. Itt lehetőségük adódik kipróbálni, hogy mit ad a mozgás, hogy egy testi-lelki feltöltődés az egész család számára. Beleszippanthatnak a sport adta öröm érzésébe, és utána heti egy vagy két alkalommal beleilleszthetik a hétköznapjaikba. Egy 60 perces ALAKREFORM edzéssel készültem, ahol az egész testet alaposan megmozgatjuk, és nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy mindenki sikerélményt és hatalmas energiatöltést kapjon.

III_EgeszsegPart08_Stahl_Judit_2017_sportmenu

Stahl Judit is az egészséges étkezés támogatójaként hozzátette:

Nagyon örülök a rendezvénynek, mert minden eseményt fontosnak tartok, amely az egészséges táplálkozás fontosságára hívja fel a figyelmet. Gyors, egyszerű tízóraikkal és uzsonnákkal készültem az EgészségPartra, amelyek sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaznak. Ezeket gyerekek és felnőttek egyaránt magukkal vihetik napközben. Sajnos itthon nagyon kevés zöldséget-gyümölcsöt esznek az emberek, pedig fontos lenne, hogy ezekből álljon a napi táplálkozás nagy része. Miért? Mert a betegségek legalább 30%-a megelőzhető lenne a helyes étkezéssel. Hiszen egy autó sem tud jól gurulni, ha vacak üzemanyaggal tankolják tele.

További fotók a kiralynora.hu-n.

fotók: kiralynora.hu

Vélemény, hozzászólás?