Három magyar érem, közte egy arany az EYOF első napján

Kiválóan kezdett a Magyar Csapat a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az úszók az első versenynapon három érmet nyertek.

A Magyar Olimpiai Bizottság hétfő esti beszámolója szerint magyar sporttörténeti aranyérem született a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében, hiszen megszületett az első magyarországi rendezésű olimpiai esemény első magyar érme, amit Berecz Blanka nyert meg.

Blanka új EYOF-csúccsal nyerte a 200 méteres pillangó délelőtti elöfutamát. Mint edzője, Güttler Károly akkor elmondta, Blanka igen mérgesen szállt ki a vízből. A bírák fürdősapkáján a felíratokat bírálták. Először a „HUN”, majd az „Arena” felírat nem volt megfelelő. Végül kifordított úszósapkával vágott neki a távnak, s méregből érte el az EYOF-csúcsot. Délután már sporttörténelmet írt…

„Nagyon elfáradtam, az utolsó öt métert nagyon nehezen éltem túl” – kezdte levegő után kapkodva nyilatkozatát a győztes a gyor2017.hu-nak.  „Az előfutam után számítottam a végső győzelemre, nem gondoltam, hogy ennyire szoros lesz. A taktika nagyon egyszerű volt, az elejétől a végéig nyomni kell, aztán a harmadik 50-nél robbantani.

– Egész évben erre készültem, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Az egyéni legjobbamat nem tudtam megjavítani, de nem vagyok szomorú egyáltalán emiatt. A hangulat leírhatatlan, az elejétől a végéig hallottam ahogy buzdítanak, rengeteg plusz energiát adott. Köszönöm mindenkinek!”

A következő aranyérmet Nagy Réka a 400 méteres vegyesúszásban szállította. Réka nem sokat pihent, hiszen nem sokkal később rajthoz állt a 4×100-as női váltóval is, ahol Fábián Fanni, Muzsnay Zsófia és Pózvai Kiara  társaságában bronzérmes lett.

fotó: MOB/Szalmás Péter

Vélemény, hozzászólás?