Hat aranyérmet szereztek a magyarok a junior uszonyosúszó vb-n

Hat aranyérmet szereztek a magyarok az oroszországi junior uszonyosúszó világbajnokságon!

A Nemzeti Versenysport szövetség hétfői tájékoztatása szerint a Tomszkban megrendezett világversenyen Hamlin Dorothy duplázott, miután megnyerte a 400 méteres uszonyos gyorsúszást, majd 200 méteren sem talált legyőzőre. Nem érte be egy aranyéremmel Szabó Anita és Mozsár Alex sem. Szabó az 50 és a 100 méteres uszonyos gyors döntőjében, Mozsár pedig a 400 méteres búvárúszás, és a 400 méteres felszíni úszás fináléjában nyert – tudta meg Miklós Adrienntől, a Magyar Búvár Szakszövetség főtitkárától.

Az aranyakon túl további négy ezüstérmet gyűjtött be a magyar küldöttség: Hamlin Dorothy (100 m. uszonyos gyors), Stadler Bence (400 m. uszonyos gyors), Stadler Csenge (200 m. uszonyos gyors) állhatott fel a dobogó második fokára, akárcsak a Hamlin Dorothy, Szabó Anita, Kocsis Marcell, Fazekas András a 4×100 méteres vegyesváltó.

Az oroszországi junior uszonyosúszó világbajnokságon is kiderült, hogy Magyarországon az utánpótlás biztos kezekben van ebben a sportágban, és többen vannak, akik Senánszky Petra, vagy éppen Kanyó Dénes nyomdokaiba léphetnek. Az uszonyosok – minden korosztályban – rendre jól szerepelnek a világversenyeken. Legutóbb a wroclawi Világjátékokon a magyar sportolók ebben a sportágban három aranyat, két ezüstöt, és egy bronzot nyertek.

fotó: NVESZ

Vélemény, hozzászólás?