Hat játékossal hosszabbított a Telekom Veszprém

Terzic, Lékai, Nilsson, Gajic, Blagotinsek és Manaskov továbbra is Veszprémben.

A Telekom Veszprém hivatalos honlapjának pénteki közlése szerint Mirsad Terzic 2018 júniusában lejáró szerződése egy évvel, 2019 júniusáig lett meghosszabbítva. A bosnyák átlövő, és védekező specialista 2009-ben érkezett Veszprémbe, a szlovén Celjétől. Itt töltött évei alatt összesen 394 alkalommal lépett pályára, és ezeken 594 gólt szerzett. Eredményei között szerepel többek között 8 magyar bajnoki cím, 8 Magyar Kupa győzelem, 2 SEHA Liga győzelem és 4 BL Final4 részvétel.

Lékai Máté 2019-ig tartó szerződését 2021-ig hosszabbította meg a Klub. A magyar irányító 2014-ben érkezett a csapathoz, szintén a Celjétől. Máté eddig 153 meccsen játszott veszprémi mezben, amelyeken 423 gólt lőtt. Az idei Bajnokok Ligája szezonban 10 mérkőzésen 61 gólnál jár, amivel a góllövőlista 2. helyét foglalja el. Az „Építőkkel” eddig háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa győztes, kétszeres SEHA Liga győztes és háromszor volt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Andreas Nilsson 2019-ben lejáró szerződése 2021-ig került meghosszabbításra. A svéd beálló 2014-ben, BL győztesként került Hamburgból Veszprémbe. Eddig 168 alkalommal képviselte a csapatot, amiken 452 alkalommal talált a hálóba. A csapattal 3 magyar bajnoki és kupagyőzelmnek örülhetett, valamint a SEHA Ligát is megnyerte 2 alkalommal, a kölni BL Final4-ra pedig háromszor utazhatott a bakonyi alakulattal.

Dragan Gajic ezen szezon végén lejáró szerződését 2020-ig hosszabbította meg a Klub, így az egykori szlovén válogatott és világbajnoki gólkirály jobbszélső további két évig szolgálja a Veszprémet. Gajic 2016-ban érkezett a francia Montpellier-től, ahol francia bajnokságot nyert a csapattal. Veszprémben eddig 68 meccset játszott, és 297 gólt szerzett. A Telekom Veszprémmel tavaly mindent megnyert a hazai porondon, ráadásul teljesült régi nagy vágya a Bajnokok Ligája Final4- részvétel is.

Blaz Blagotinsek eredeti szerződése 2019-ig szólt, ez toldotta meg a vezetőség két évvel, így a szlovén óriás 2021-ig marad a Klubnál. A tavalyi szezonban kevesebb játéklehetőséget kapó beállós idén már megtriplázta Bajnokok Ligájában szerzett góljai számát. Eddig összesen hatvankétszer lépett pályára, és ezeken 132 gólt lőtt. Veszprémi színekben egyszeres magyar bajnoknak és egyszeres Magyar Kupa győztesnek vallhatja már magát.

Dejan Manaskov idén nyáron érkezett a Telekom Veszprémhez a német bajnok Rhein-Neckar Löwentől, és játékával meggyőzte a vezetőket arról, hogy továbbra is helye van a csapatban. Az eredetileg egy évre szóló kontraktusa 2020-ig került meghosszabbításra. A hamar közönségkedvencé váló macedón balszélső eddig 21 meccset játszott a Veszprémben, amelyeken összesen 64 alkalommal talált be.