Hat magyar taekwondós is dobogón Szlovéniában

A magyar válogatott színeiben hat magyar is dobogóra állhatott a G1-es besorolású, nyílt szlovén versenyen. A kétnapos, maribori viadalon a felnőttek, a juniorok és a kadetek is egyaránt két-két medált gyűjtöttek.

A Magyar Taekwondo Szövetség tájékoztatása szerint szombaton a felnőttek és a kadetek versenyeit bonyolították Mariborban. Patakfalvy Luca (felnőtt, 53 kg) német, kanadai, görög, német, majd szlovént verve jutott fel a csúcsra. Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg) három versenyzőt is búcsúztatva jutott az elődöntőbe, ahol azonban egy lengyel lány 14-7-es győzelemmel búcsúztatva juttatta Edinát bronzéremhez.

A kadet Európa-bajnok, Molnár Bendegúz (kadet, 37 kg) szerb, horvát, francia (kettő egymás után) és szerb rivális testén át kaparintotta meg az aranyérmet. Kovács Marcell (kadet, 61 kg) erőnyerő volt, majd nyert egy német fiú ellen az elődöntőben, de a fináléban a horvát Krpan jobbnak bizonyult nála (7-3).

A vasárnapi juniorprogramban Józsa Levente (junior, 55 kg) szerbet, bosnyákot és lengyelt verve jutott az elődöntőbe, de ott sérülés miatt nem tudott kiállni és így harmadik lett. Bailey Kelen (junior, 73 kg) horvát és brit ellenfelet legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol csupán egyetlen ponttal kapott ki a belorusz Paulouskitól és lett bronzérmes.

A magyar válogatott így hat érmet nyerve a pontverseny hetedik helyén zárt. A felnőtt női versenyzők rangsorában Patakfalvy Luca bizonyult a legjobbnak, Kotsis Edina kilencedik lett. Molnár Bendegúz a kadet fiúk mezőnyében találtatott a legjobbnak.

Az UTE színeiben induló Füredi Rebeka ezüstérmes lett.

EREDMÉNYEK

fotó: Magyar Taekwondo Szövetség