Hatalmas siker: Balázs Krisztián bronzérmet szerzett az I. Junior torna-vb-n!

Magyar bronz a végére! Balázs Krisztián harmadik lett a nyújtó döntőjében, így felállhatott a dobogó harmadik fokára a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságon.

A Junior torna-vb sajtócsapatának vasárnapi tájékoztatása szerint a Győrben megrendezett világversenyen a Ferencváros ifjúsági világbajnok tornászának a nyújtó volt a második szere vasárnap, mivel a korlát fináléjában is érdekelt volt. A fiatal tehetség előbbi szeren végül ötödik lett, miután 13.366 pontot kapott gyakorlatára.

Az utolsó döntőben, azaz a nyújtón bemutatott gyakorlata 13.400 pontot ért, ezzel megszerezte az I. Junior Torna Világbajnokság egyetlen magyar érmét. A nyújtó aranyat az ukrán Nazar Csepurnyij nyerte meg az orosz Ivan Gerget előtt.

Balázs Krisztián az eredményhirdetés után elmondta, jobban bízott a nyújtógyakorlatban és a vb után egyelőre szó sem lehet még pihenésről.

Korláton volt egy kisebb rontásom, de összességében már az elejétől jobban éreztem a nyújtót. Fantasztikus dolognak tartom, hogy érmet sikerült nyerni itt Győrben, az első junior torna-világbajnokságon. Most egyelőre nem tudom magam kipihenni, mert jön az EYOF, amelyet Bakuban rendeznek meg.” – nyilatkozta az újdonsült vb-bronzérmes.

Vasárnapi aranyérmesek:
Korlát: Kitazono Takeru (Japán)
Nyújtó: Nazar Csepurnyij (Ukrajna)
Ugrás: Gabriel Burtanete (Románia)

Nők:
Gerenda: Jelena Geraszimova (Oroszország)
Talaj: Viktorija Lisztunova (Oroszország)

 

fotó: Magyar Torna Szövetség