Hatgólos vendég siker Dunaújvárosban

Az első kilenc percben négy gólt szerző társbajnok SC Csíkszereda 10-4-re győzött a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján. Becze Tihamér négyszer volt eredményes.

Remekül kezdett az erdélyi csapat, a 4. percben emberelőnyben Gyenyisz Kuljas remek passzal szolgálta ki Beczét, akinek közelről nem volt nehéz dolga az üres kapuba találni. Huszonöt másodperc múlva Colton Yellow Horn érkezett a második hullámban, és hatalmas gólt lőtt. Még ebben a percben újabb emberelőnyt kaptak a vendégek, amelyet hat másodperc alatt használtak ki, Mathieu Tousignat a kapu torkából irányította a kapuba Andrej Taratuhin erős átadását. Időt kért a megzavarodott DAB, ám a 9. percben újra mattolták: Yellow Horn üresen maradt, és nem hibázott. A folytatásban ugyan volt kevés helyzete a hazaiaknak is, de nem változott az eredmény a szünetig – számolt be az MTI.

A második harmadra egy más felfogású Dunaújváros jött ki az öltözőből, és a 23. percben szép korongjáratást követően Keegan Dansereau szépített. Ám erre jött válasz: Fodor Csanád első kísérletét védte Garret Hughson, ám nem vette észre, hogy a lepkéskesztyűjéről lecsorgott a korong a bal lábvédője elé. A bírók nem fújtak, mert szabad volt a pakk, Fodor odakorcsolyázott, és könnyedén a kapuba helyezett. Hugson megelégelte a pechsorozatot, és azonnal lekorcsolyázott, hogy cserét kér. Helyére Pinczés Bendegúz állt be, akinek csak a harmad végén volt védenivalója, de akkor hatalmasat hárított botoskesztyűvel. Előtte még Kovács Bronson lőtte ki a hosszú sarkot.

A záró harmad igazi rémálom volt a DAB-nak. Rögtön az elején Tousignat az alapvonal mögül lőtte középre a korongot, amely az egyik hazai lábról bepattant. Aztán Becze kétszer kapásból egyszer pedig szólóból nem hibázott bő hat perc alatt. A hajrában Kovács Bronson révén a DAB megszerezte idénybeli első emberelőnyös találatát, majd 19 másodperc múlva Kristoffer Pihlqvist szólóból kozmetikázta az eredményt. A végszó a szeredaiaké volt: Kuljas emberhátrányból bombázott a bal felső sarokba.

Az Erste Liga keddi eseményeihez tartozik, hogy a társbajnok FTC-Telekomnál ismét felütötte a fejét a koronavírus, a csapat hét tagja tüneteket észlelt magán, emiatt pedig elővigyázatosságból azonnal házi karanténba kerültek. Az érintettekhez azóta többen csatlakoztak, ezért a szakosztály kérvényezte a pénteki DEAC elleni hazai, valamint a vasárnapi DAB otthonában esedékes találkozójának elhalasztását a szükséges orvosi igazolások csatolásával. A versenybíróság a kérelemnek helyt adott. A hivatalos pótidőpontokról később születik döntés.

A találkozót követően, így értékelték a mérkőzést a szakvezetők – számolt be a DAB.

Dave Leger:Csapatként nagyon rosszul kezdtük az első harmadot, a Csíkszeredának meg vannak olyan képzett játékosai, hogy kihasználják a leblokkolásunkat. A szezon elején azt is látni akarja az ember, hogy a csapata miként reagál a rossz helyzetekre, s a második harmaddal ilyen szempontból elégedett lehettem, mert ott jól küzdöttünk és a teljesítményünk sem volt rossz, aztán jött az a nagyon balszerencsés hatodik gól… Rövid idő alatt játszottunk most három meccset a teljesítményünk hullámzó, de most lesz egy kis időnk a munkára, igyekszünk hasznosan eltölteni.

Jason Morgan:Az előző négy meccsünkön nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfeleinknek, kicsit csaltuk a védekezést, ma viszont nagyon szorosan fogtuk az oldalunkat, jól védtük a kaput, különösen a meccs elején. Ma csapatként nagyon odafigyeltünk a részletekre a mérkőzés nagyobbik részében, s ezért el is nyertük a jutalmunkat.

Eredmények:
Dunaújvárosi Acélbikák-SC Csíkszereda (romániai) 4-10 (0-4, 2-1, 2-5)