Hatodik lett a magyar terepfutó-válogatott a skyrunning vb-n

A hatodik helyezést szerezte meg a három szakág összetett pontversenyében a Magyar Terepfutó Válogatott a Barcelonában rendezett Skyrunning világbajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint többek között az amerikaiakat, a franciákat, valamint az oroszokat is sikerült megelőzni, a megszerzett 570 pontnak köszönhetően. A legtöbb egységet a skyultra versenyszám indulói termelték, 208 ponttal. Egyéni eredményeket tekintve három TOP10-es helyezést is elért a csapat: Tiricz Irén 6. helyen ért célba Sky kategóriában, míg Dendel Nikolett 8., Wermescher Ildikó pedig 10. lett a skyultra távon.

Magyar szinten nagyon erős csapattal tudtunk részt venni a spanyolországi világbajnokságon, melyet a top tízes egyéni helyezések is mutatnak! – jelentette ki Joó Attila a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke.- A legutóbbi világbajnokságon elért 12. helyhez képest nagyot léptünk előre. A katalán terepet ismerő spanyol válogatott teljesítménye kiemelkedett a mezőnyből, de a magyar összetett dobogós esély valós alapokon nyugszik.

A hó végén az ifik világbajnokságát rendezik Olaszországban.

 

fotó: Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség