Hazai pályán került nagy hátrányba a Dunaújváros

A Dunaújvárosi Kohász hazai pályán nyolc góllal kikapott a spanyol Super Amara Bera Bera csapatától a női kézilabda EHF Kupa-selejtező harmadik fordulójának szombati első mérkőzésén.

A hazaiaktól két balátlövő, Camila Micijevic és Monori Orsolya hiányzott, a vendégek viszont csupán 11 mezőnyjátékossal érkeztek a mérkőzésre.

A spanyol csapat először a 11. percben vette át a vezetést, és az argentin Elke Karsten vezérletével jól használta ki a Dunaújváros bizonytalankodásait. Nick Viktória két kihagyott ziccere, és a vendégek 4-1-es sorozata után a DKKA egy 4-0-s szériával fordítani tudott, majd a szünetben megint a kevesebbet és kevésbé fontos pillanatokban hibázó Super Amara Bera Bera vezetett (11-12).

A második félidőben támadásban sokat hibázott a Dunaújváros, több mint 11 percig nem talált a kapuba, és a védekezése sem volt megfelelően kemény. A spanyol bajnoki címvédő így a 47. percben már nyolc góllal jobban állt (13-21).

A ziccerek és a büntetők értékesítésével is meggyűlt a hazaiak baja, így valószínűleg már az első meccsen eldőlt a párharc a Bera Bera javára.

A mezőny legeredményesebb játékosa a spanyolok argentin légiósa, Elke Karsten volt tíz góllal, Menéndez Martínez nyolcszor volt eredményes, illetve a kapusuk, Renata de Arruda is kiválóan teljesített.

Eredmény,
női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Dunaújvárosi Kohász KA-Super Amara Bera Bera (spanyol) 18-26 (11-12)
a DKKA legeredményesebb játékosai: Szalai 6, Klujber, Kazai 3-3

korábban:
HK Lada Toljatti (orosz)-Siófok KC 30-26 (15-16)

később:
Érd HC-Storhamar HE (norvég) 18.00
A visszavágókat jövő vasárnap rendezik, a párharcok győztesei a 16 csapatos csoportkörbe jutnak.

(MTI)