Hazai vereség Sopronban az Euroligában

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hazai pályán négy ponttal kikapott a török Fenerbahcétől csütörtökön a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.

Az 5/4-es győzelmi mérleggel rendelkező magyar bajnok tavaly bravúrral búcsúztatta a Fenerbahcét a negyeddöntőben, amely 6/3-as mutatóval érkezett Magyarországra. A két csapat novemberi találkozója 69-67-es hazai sikerrel végződött Isztambulban, azóta pedig tovább erősödött a törökök kerete az ex-soproni Bria Hartley révén.

A két gárda előzőleg 18-szor csapott össze az Euroligában, a soproniak ebből csak ötöt tudtak megnyerni.

A csütörtöki meccsen Roberto Iniguez vezetőedző együttese jórészt hátrányban volt, de végig szívósan küzdött, kilenc-tízpontos különbségről is vissza tudott kapaszkodni.

Az utolsó pillanatokban volt esély a fordításra. Előbb vendég büntetők maradtak ki, de a lepattanót az ellenfél szerezte meg, ezzel elúszott egy lehetőség, mivel a következő két dobás bement. 79-82-es állásnál aztán Fegyverneky Zsófia állhatott a büntetővonalra. Az elsőt bedobta (80-82), a másodiknál pedig úgy engedte el a labdát, hogy a lepattanót meg lehessen szerezni, a palánk alatti lökésnél azonban a bíró magyar szabálytalanságot látott, így a vendégek két sikeres büntetőjével zárult a mérkőzés.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Yvonne Turner és Amanda Zahui volt 19-19 ponttal.

A Sopron, amely jövő csütörtökön a spanyol Salamancát fogadja, a negyedik, míg a Fenerbahce a második helyen áll a nyolccsapatos B csoportban.

Eredmény:

Női Euroliga, B csoport, 10. forduló:
Sopron Basket-Fenerbahce (török) 80-84 (12-19, 22-21, 30-21, 16-23)
a magyar csapat legjobb dobói: Zahui 19, Turner 19, Crvendakic 18, Dupree 17

(MTI)

fotó:MTI/Nyikos Péter